Foto: Publicitātes foto
Ekonomika piedzīvo sen nepieredzētus izaicinājumus, tāpēc nepieciešams meklēt jaunas iespējas palielināt Latvijas uzņēmumu eksportspēju ar inovatīvām augstas pievienotās vērtības precēm un pakalpojumiem. Tieši par šo tēmu viedoklī dalīsies eksperti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā diskusijā "Kādēļ inovācijas ir izšķiroši svarīgas, lai Latvija pelnītu vairāk", kas norisināsies konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2022" ietvaros. Latvijas eksporta un inovāciju potenciālu kopīgi meklēsim 5. decembrī pulksten 14.00. Diskusiju skatieties "Delfi" galvenajā lapā!

Diskusijas mērķis ir uzsvērt inovāciju nozīmi un to, cik svarīgi uzņēmumiem ir ieguldīt pētniecībā un zinātnē, lai spētu konkurēt ārvalstu tirgū ar augstas pievienotās vērtības piedāvājumu. Diskusijā piedalīsies Latvijas Bankas ekonomiste Agnese Rutkovska, Latvijas Eksportētāju asociācijas "The Red Jackets" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Tiknuss, Latvijas Zinātnes padomes direktore Lauma Muižniece un LIAA direktors Kaspars Rožkalns. Pieaicinātie eksperti apspriedīs Latvijas ekonomikas aktuālos rādītājus un risinājumus, kā Latvijai panākt Eiropas Savienības vidējos rādītājus eksporta un inovācijas jomā, kā arī diskutēs par viedo reindustralizāciju un tās ieviešanas tempiem.

Par "Eksporta un inovācijas balvu 2022":

Konkursa mērķis ir sekmēt Latvijas komersantu konkurētspēju Latvijas un ārvalstu tirgos, veicināt Latvijas produktu eksporta apjoma un kvalitātes pieaugumu un produktu ar augstu pievienoto vērtību radīšanu, kā arī sekmēt inovāciju, izvērtējot komersantu rezultātus un atzinīgi novērtējot veiksmīgākos komersantus un to produktus.

Konkursa uzvarētāji saņems Ekonomikas ministrijas diplomu un Latvijas Republikas balvu – 2000 eiro darījuma braucienam divām personām, tai skaitā līdzdalībai komersantu delegāciju sastāvā valsts augstāko amatpersonu vizītēs ārvalstīs, līdzdalībai LIAA organizētajās tirdzniecības misijās un individuālo darījuma braucienu, apmaksai. Tāpat uzvarētājiem tiks dotas tiesības izmantot attiecīgās konkursa kategorijas zīmi uz visiem saviem produktiem vai produktu līnijām, kā arī uz mārketinga materiāliem.

Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" norisinās jau 17. gadu, un uzvarētāju apbalvošanas ceremonija paredzēta 2022. gada 14. decembrī.

Lasi vairāk par 2022.gada eksporta un inovāciju balvu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!