Foto: DELFI
Tradīcijas ir spēcīga "štelle", kas, tās kopjot, ar katru gadu kļūst aizvien spēcīgākas un jaudīgākas. Manai Ziemassvētku gaidīšanas tradīcijai ir ceturtdaļgadsimts. Un tā ir ļoti garda, reibinoša, jā, arī darbietilpīga un dažkārt pat sešas nedēļas gara. Tai esmu aizņēmusies šo to no britiem, šo to no vāciešiem, bet reibinošo sadaļu atstājusi gruzīnu un franču pārziņā. Dāmas un kungi, visi ticīgie un neticīgie – Ziemassvētku gaidīšanas kūka!

Kopš tā laika neesmu izlaidusi nevienu gadu. Tiesa, esmu pamainījusi recepti, cepšanas formas un apjomus, taču katru gadu manā ledusskapī briest adventes laika brendija kūka, 

Pat ja gatavošana nav tava stihija un cepeškrāsns kalpo par sildītāju, kad apkure nav pieslēgta, šo Ziemassvētku gaidīšanas kūku no sirds gribu ieteikt pagatavot! Process ir aizraujošs. Ja neder "aizraujošs", tad var teikt – meditatīvs! Jebkurā gadījumā par recepti es garantēju – ceturtdaļgadsimta rūdījums!

Recepte:
Mazos gabaliņos sagriež augļus un sukādes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!