Foto: F64
Atvadīšanās no dziesminieka un jumiķa Haralda Sīmaņa notiks 8. decembrī Cēsu Sv.Jāņa baznīcā, liecina informācija "Austras biedrības" "Facebook" profilā.

Pēdējo reizi atvadīties no leģendārā dziesminieka varēs 8. decembrī. Atvadīties varēs no pulksten 11, bet ceremonijas sākums ir pulksten 12.00. Pēc tām vistuvākie cilvēki viņu pavadīs uz krematoriju Valmierā.

Tuvinieki aicina ziedu vietā nest svecītes.

Kā vēstīts iepriekš, "Austras biedrības" mūziķi ir vienojušies ar Haralda Sīmaņa tuviniekiem, ka centīsies atbalstīt viņus šajā grūtajā brīdī, palīdzot vākt ziedojumus, lai varētu godam atvadīties no dziesminieka.

Kā norāda biedrības pārstāvji, ja tiks saziedots vairāk nekā nepieciešams bēru izdevumiem, nauda tiks izmantota Haralda Sīmaņa piemiņas vietas izveidei un kultūrvēsturisku materiālu apzināšanai, izdošanai un popularizēšanai. Ziedojumu vākšana notiks līdz 2022. gada 8. decembrim (ieskaitot).

Rekvizīti:
Biedrība "Austras biedrība"
Reģistrācijas Nr. 50008125791
A.Čaka 156 dz.34, Rīga, LV-1012
Ziedojumu konts:
LV52HABA0551043224512
Banka: Swedbank
Kods: HABALV22

Jau ziņots, ka Haralds Sīmanis mūžībā devās 1. decembrī.

Haralds Sīmanis (1951-2022) pēc profesijas jumiķis, ir publikas mīlēts un populārs latviešu dziesminieks, ērģelnieks un ģitārists, kurš plašu atpazīstamību ieguva 80. gadu sākumā ar dziesmu "Ezers", uzstājoties "Mikrofona aptaujas 80" noslēguma koncertā.

Visvairāk Sīmanis bija zināms ar savu individuālo muzicēšanu, ģitārspēli un ne ar vienu citu nesajaucamo vokālu un dziedāšanas manieri. Bieži uzstājies baznīcās, kur ne tikai spēlējis ģitāru, bet arī ērģeles. Komponists Marģers Zariņš Haraldu Sīmani savulaik nodēvējis par vienu no savdabīgākajiem Latvijas talantiem – tīrradni.

Sīmanis bieži muzicēja kopā ar Ilzi Grunti, Andri Grunti un Antu Eņģeli. Sadarbojies arī ar Ievu Akurāteri un citiem mūziķiem.

Kopš 90. gadiem ir iznākuši septiņi Haralda Sīmaņa albumi, no tiem jaunākais – "Pa apli" – iznāca 2021. gadā, kad mūziķis svinēja 70. jubileju. Par godu apaļajai dzimšanas dienai iznāca arī Gunas Rukšānes sarakstīta grāmata "Haralds Sīmanis. Dziesminieks" ("Zvaigzne ABC").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!