Foto: Privātais arhīvs
Arnis Jaudzems ir SIA "Transporent" valdes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks. Uzņēmums uz franšīzes līguma pamata Baltijā pārstāv ilgtermiņa un īstermiņa automašīnu nomas zīmolu "Sixt".

"Ceļš līdz starptautiska uzņēmuma franšīzes izveidei Baltijā bija mērķtiecīgs darbs piecu gadu garumā," atklāj Arnis Jaudzems. Interesants fakts: sarunas ar "Sixt" sākās pēc nejaušas vārdu pārmīšanas ar cilvēku autobusu pieturā.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem SIA "Transporent" apgrozījums 2021. gadā sasniedza gandrīz 20 miljonus eiro, savukārt peļņa pēc nodokļiem bija aptuveni 1,2 miljoni eiro.

Sarunā ar "Delfi Bizness" uzņēmuma vadītājs stāsta, ar kādiem izaicinājumiem šobrīd saskaras auto nomas bizness, tostarp arī auto cenu pieaugums, kā arī teic, ka viņam pozitīvu smaidu izraisa cilvēku argumenti, mēģinot pārliecināt, ka nekad mūžā savu mašīnu nemainīs pret elektroauto. "Ar laiku tas tāpat notiks," viņš ir pārliecināts.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!