Foto: LETA
Latvijas pilota Emīla Cipuļa pilotētā ekipāža sestdien, 3. decembrī, Altenbergas trasē Vācijā otro dienu pēc kārtas ieņēma trešo vietu Eiropas kausa sacensībās bobslejā, Jēkaba Kalendas četriniekam ieņemot devīto pozīciju.

Atkārtotu uzvaru izcīnīja Vācijas pilota Niko Zemmlera ekipāža, kas abos braucienos bija ātrākā un trasi veica minūtē un 49,95 sekundēs.

Otrais bija Maksimiliāna Illmaņa četrinieks, kurš divu braucienu summā tautiešiem zaudēja 0,46 sekundes, bet Cipulis ar stūmējiem Matīsu Mikni, Dāvi Spriņģi un Edgaru Nemmi bija pirmie starta metros, bet finišā uzvarētājiem zaudēja 0,55 sekundes.

Kalenda ar stūmējiem Mareku Lazdānu, Lauri Kaufmani un Arni Bebrišu abos braucienos bija piektie startā, bet finišā uzrādīja attiecīgi devīto un astoto labāko rezultātu, uzvarētājiem piekāpjoties 2,85 sekundes.

Sacensībās startēja 13 ekipāžas.

Nākamais Eiropas kausa posms nākamnedēļ notiks Austrijas trasē Insbrukā.

Plānots, ka vismaz līdz jaunajam gadam Latvijas ekipāžas startēs tikai Eiropas kausā, kas bobslejā ir otrā ranga sacensības aiz Pasaules kausa izcīņas. Latvieši Pasaules kausa apritē atgriezīsies janvāra sākumā, kad Vācijas trasē Vinterbergā risināsies ceturtais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!