Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas sportists Aleksandrs Patrijuks sestdien Pasaules kausa posmā biatlonā Kontiolahti desmit kilometru sprintā ieņēma 92. vietu un Edgars Mise – 97. vietu.

Sacensībās uzvarēja Juhanness Tīngnēss Bē no Norvēģijas, kurš reizi kļūdījās šaušanā stāvus un finišēja pēc trasē pavadītām 23 minūtēm un deviņām sekundēm.

Ar ideālu šaušanu uz goda pjedestāla turpmākajiem pakāpieniem stājās Sturla Holms Lēgreids, kurš tautietim zaudēja 10,5 sekundes, un vācietis Romans Rēss, kurš no Bē atpalika 28,8 sekundes.

Patrijuks ar 97. starta numuru šaušanā guļus kļūdījās divreiz, šaušanā stāvus – reizi un ieņēma 92. vietu, Bē zaudējot trīs minūtes un 47,3 sekundes.

Piecas vietas zemāk finišēja Mise, kurš trasē devās ar 76. numuru. Viņš pirmajā šaušanā kļūdījās reizi, otrajā – divas un finišēja piecas minūtes un 2,2 sekundes aiz uzvarētāja.

Startēja 100 biatlonisti.

Sestdien Zviedrijā IBU kausā kvalifikāciju centīsies izpildīt Andrejs Rastorgujevs, kurš jau šonedēļ bija gatavs startēt Pasaules kausā, bet pēdējā brīdī viņam tika liegta dalība sacensībās, jo IBU nebija iedziļinājusies sportista situācijā un laicīgi nebija informējusi viņu, ka Rastorgujevam nav PK kvalifikācijas normatīva.

Otrdien 20 kilometru individuālajā distancē Mise un Patrijuks ieņēma attiecīgi 57. un 90. vietu, bet uzvaru svinēja zviedrs Martins Ponsiluoma.

Sievietēm 7,5 kilometru sprints sāksies pulksten 14.45. Sacensības tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7. kanāls.

Pirmais Pasaules kausa posms noslēgsies svētdien, kad paredzēta iedzīšana, vīriešiem sacenšoties 12,5 kilometrus garā distancē, bet sievietēm - desmit kilometros.

Otrais Pasaules kausa posms no 8. līdz 11. decembrim notiks Austrijas trasē Hohfilcenē, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!