Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas futbola izlase sestdien 2022. gada Pasaules kausa izcīņas astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 2:1 (1:0) nervozi pieveica Austrāliju, iekļūstot nākamajā kārtā, kurā būs jātiekas ar Nīderlandi.

Argentīnas izlase spēli iesāka ar lielu pārsvaru bumba kontrolē, tomēr mača ievadā ar uzbrukumu veidošanu īsti neveicās. Spēles 35. minūtē Aleksis Makalisters iespēlēja bumbu soda laukumā, kur Nikolass Otumendi atstāja bumbu Lionelam Mesi, un viņš ar kreiso kāju raidīja bumbu vārtu tālajā apakšējā stūrī.

Mesi tas bija pirmais vārtu guvums Pasaules kausa izcīņu izslēgšanas spēlēs, un līdz šim viņš precīzus sitienus bija izdarījis tikai grupu turnīrā. Tas viņam finālturnīros bija devītais vārtu guvums. Turklāt šis viņam bija 1000. mačs futbolista karjerā, saskaitījuši statistiķi.

Austrālijas izlase mača turpinājumā spēles gaitu izlīdzināja, taču arī viņiem bija grūtības ar vārtu gūšanas iespēju izveidošanu. 57. minūtē Austrālijas izlases vārtsargs Metjū Raiens pieļāva rupju kļūdu, kad viņš ar roku piespēlēja komandas biedram, kuram nācās atspēlēt atpakaļ vārtsargam. Uzreiz viņam virsū gāja divi argentīnieši, un Raiens pazaudēja bumbu. Hulians Alvaress to pārtvēra un izdarīja sitienu vārtos.

20 minūtes vēlāk mačā atgriezās intriga, un pēc Austrālijas spēlētāja centrējuma soda laukumā aizsargi bumbu izsita virsū Kreigam Gudvinam, kurš uzreiz sita pa vārtiem. Bumba trāpīja Enzo Fernandesam, no kura ielidoja Argentīnas vārtos. Viņam statistikā ieskaitīja sitienu savos vārtos.

Spēles galotnē Argentīna vairākos uzbrukumos bija tuvu trešajiem vārtiem, bet kompensācijas laika izskaņā Austrālijai teju izdevās rezultātu izlīdzināt. Bumba soda laukumā nonāca pie Garanga Kula, un viņam vajadzēja ātri izdarīt sitienu. Argentīnas izlasi no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Emiliano Martiness.

Jau vēstīts, ka sestdien otrā astotdaļfinālā Nīderlande ar 3:1 uzvarēja ASV. Nīderlande un Argentīna ceturtdaļfinālu aizvadīs 9. decembrī.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!