Foto: DELFI
Ikviena zupa tikai iegūs, ja iepriekš būsi parūpējies un savlaicīgi novārījis buljonu. Arī šī! Skābēti kāposti, mednieku desiņas un grūbas – smeķīgs un vienkāršs ēdiens.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2 gab.sīpoli gab.burkāni2 ĒKolīveļļa pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari1 gab.lauru lapa200 gmednieku desiņas500 gskābēti kāposti ggrūbas lgaļas buljons

Sagatavošana

1

Pāris stundas pirms gatavošanas grūbas izmērcē ūdenī. Kad izmērcētas, nokāš un noskalo vairākas reizes, līdz notekošais ūdens dzidrs.

2

Lielā katlā uzkarsē eļļu. Sīpolu smalki sakapā un ber katlā, pievienojot sāli, piparus un lauru lapu. Cep aptuveni trīs minūtes.

3

Burkānu sarīvē vai smalki sakapā un ber klāt katlā sīpolam. Mednieku desiņas sagriež ripiņās un dara to pašu. Visu apcep, līdz sīpols viegli caurspīdīgs un no desiņām iztecējuši tauciņi.

4

Tad katlā pieber grūbas, aptuveni minūti apcep. Pievieno skābētos kāpostus, visu apmaisa un pārlej ar iepriekš sagatavotu buljonu.

5

Zupu vāra aptuveni 15–20 minūtes, līdz grūbas mīkstas. Ja zupu gribas ne tik biezu, var pievienot vēl ūdeni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!