Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules kausā futbolā pirmdien Katarā ceturtdaļfinālu sasniedza vicečempione Horvātijas izlase, kas 11 metru pēcspēles sitienos pieveica Japānu.

Pēc pamatlaika un pagarinājuma cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienos ar 3:1 pārāki bija horvāti.

Horvātijas labā vienīgos vārtus no spēles guva Ivans Perišičs (attēlā), bet Japānai precīzs bija Daizens Maeda.

Lielisku sniegumu pēcspēles sitienos demonstrēja Horvātijas vārtsargs Dominiks Livakovičs, kurš atvairīja trīs no četriem japāņu sitieniem.


Abas komandas aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, taču vārtu gūšanas iespēju nebija daudz. Šķita, ka pirmais puslaiks arī noslēgsies bez vārtu guvumiem, bet japāņi tomēr spēja sarūpēt golu "uz ģērbtuvēm". Japāna 43. minūtē izspēlēja stūra sitienu, sekoja centrējums, un Maeda no tuvas distances atklāja rezultātu.

Horvātija neizšķirtu panāca desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma - 56. minūtē uz soda laukumu bija ļoti tāls centrējums, un Perišičam tikai bija jāpieliek galva, lai uz tablo līdzsvarotu rezultātu. Cīņas turpinājums aizritēja diezgan vienmuļā futbolā, abām komandām nespējot bieži parūpēties par satraucošiem brīžiem. Pamatlaiks noslēdzās 1:1, līdzīgi neizteiksmīga spēle bija arī pagarinājumā.

Galu galā cīņa tika izšķirta pēcspēles sitienos, kur uzvaru ar 3:1 guva Horvātija.

Ceturtdaļfinālā horvāti tiksies ar Brazīliju vai Dienvidkoreju, kas savu astotdaļfināla cīņu izspēlēs vēlāk pirmdien.

Horvātija ceturtdaļfinālu sasniegusi otrajā Pasaules kausā pēc kārtas. Iepriekšējā izdevās aizcīnīties līdz pat finālam.

Portāls "Delfi" piedāvāja Horvātijas un Japānas spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!