Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē pirmdien, 5. decembrī, maz laukumā bija Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" ar 130:111 (33:15, 34:26, 29:34, 34:36) pieveica Rietumu konferences līderi Fīniksas "Suns".

Bertāns laukumā devās vien mača izskaņā, sev atvēlētajās 2:25 minūtēs ne ar ko neizceļoties.

"Mavericks" pirmās ceturtdaļas beigās ieguva vairāk nekā 15 punktu pārsvaru, bet cīņas gaitā "Suns" ne reizi neizdevās pietuvoties tuvāk par šo 15 punktu robežu. Dalasas komanda iepriekšējās sezonās regulārajā čempionātā desmit reizes pēc kārtas bija zaudējusi "Suns", bet izdevās pārtraukt šo neveiksmju joslu. Tāpat "Mavericks" šī bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs.

"Mavericks" rindās kārtējo reizi labākais bija Luka Dončičs, kurš šoreiz guva 33 punktus, izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. 21 punktu guva Spensers Donvidijs, 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Kristianam Vudam, 17 punktus guva Tims Hārdevejs, bet 16 punktus – Džošs Grīns. "Suns" sastāvā septiņi basketbolisti guva vairāk par 10 punktiem, bet rezultatīvākais ar 20 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Deandrē Ejtons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!