Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vairāki avoti ziņojuši par sprādzieniem lidlaukos "Djagiļeva" Rjazaņas apgabalā un "Engelsa" Saratovas apgabalā". Sprādzienu iemesls nav oficiāli apstiprināts, tomēr ja Krievija tos definē kā uzbrukumus, tā šos sprādzienus uzskatīs kā vienu no stratēģiski nozīmīgākajām bruņoto spēku aizsardzības neveiksmēm kopš iebrukuma Ukrainā, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Portāls "Delfi" iepriekš jau infromēja, ka 5.decembrī vairāki avoti ziņoja par sprādzieniem lidlaukos "Djagiļeva" Rjazaņas apgabalā un "Engelsa" Saratovas apgabalā, Maskavas dienvidaustrumos. Tika ziņots, ka dronu triecienu rezultātā militārajos lidlaukos Krievijas apgabalos dzīvību zaudējuši trīs Krievijas karavīri, bet četri guvuši ievainojumus. Triecienos cietuši arī divi stratēģiskie bumbvedēji Tu-95, atzina Krievijas Aizsardzības ministrija.

Šīs vietas, kurās nogranda sprādzieni, atrodas daudz tālāk Krievijas teritorijā nekā iepriekšējos līdzīgos sprādzienos. "Engelsa" atrodas vairāk nekā 600 kilometru attālumā no Ukrainas kontrolētās teritorijas, skaidro Lielbritānija.

"Engelsa" ir galvenā Krievijas tālsatiksmes aviācijas bāze Krievijas rietumos un ir mājvieta vairāk nekā 30 smagajiem bumbvedējiem. Šie lidaparāti palīdz Krievijas kodolatturēšanai un bieži tiek izmantoti, lai pret Ukrainu palaistu konvencionālās spārnotās raķetes.

Aviācijas bāze, visticamāk, reaģēs īslaicīgi pārvietojot bumbvedējus uz citiem lidlaukiem. Maskava , iespējams, centīsies noteikt un piemērot bargas sankcijas Krievijas virsniekiem, kurus uzskata par atbildīgiem par šī incidenta pieļaušanu, raksta britu izlūki.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!