Foto: F64

Latvijas U-18 hokeja valstsvienība piedalīsies 2022. gada Pasaules junioru A izaicinājuma turnīrā, kurš no 11. līdz 18. decembrim norisināsies Ontario provinces pilsētā Kornvalā, informēja Latvijas Hokeja federācija.

Bez Latvijas valstsvienības šajā turnīrā startēs Kanādas Austrumu izlase, Kanādas Rietumu izlase, Zviedrijas valstsvienība un ASV izlase.

Oļega Sorokina vadītā komandas uz Kanādu dosies 8. decembrī. Pirms šī turnīra Latvijas jauniešu izlase 9. decembrī aizvadīs pārbaudes maču (plkst.21:00 pēc. Latvijas laika) ar Kanādas Rietumu izlasi.

Latvijas U-18 hokeja izlases sastāvā iekļauti 2 vārtsargi, 8 aizsargi un 14 uzbrucēji. Vislielākā pārstāvniecība Latvijas komandā ir no U-18 izlases bāzes komandas – HS "RĪGA". Tādi kopumā ir 16 hokejisti. Vēl septiņi hokejisti pārstāv ārzemju komandas, bet viens ir no HS "Kurbads" vienības.

Latvijas izlase Pasaules juniora A izaicinājuma turnīru sāks 11. decembrī ar spēli (plkst. 20:00 pēc Latvijas laika) pret Kanādas Austrumu izlasi, bet dienu vēlāk spēkosies (plkst. 21:00 pēc Latvijas laika) ar Zviedrijas vienaudžiem. Savukārt 14. decembrī mūsu komandai paredzēts (plkst. 21:00 pēc Latvijas laika) duelis ar Kanādas Rietumu valstsvienību, bet apakšgrupas turnīru mūsu vienība noslēgs 16. decembrī ar spēli (plkst. 21:00 pēc Latvijas laika) ar ASV valstsvienību.

Pasaules junioru A izaicinājuma turnīra pusfinālā iekļūst četras labākās komandas. Tikmēr piektās vietas esošajai vienībai šis izaicinājuma turnīrs būs noslēdzies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!