Foto: Shutterstock

Vai esi kādreiz mēģinājis pats pagatavot vienu no "Tex-mex" virtuves lepnumiem – kesadiju (quesadilla)? Lūk, viena variācija par šo gardo pildītās tortiljas maltīti, kas noderēs brokastīm, kad jāpabaro visa ģimene.

10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 gab.olas50 mlpiens pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari2 ĒKsviests "Bonduelle" konservēta kukurūza1 gab.sarkanā paprika150 gbekons gsarīvēts siers "Bonduelle" svētku maģija

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo nepieciešamās sastāvdaļas pildīšanai – papriku nomazgā, izgriež serdi un sakapā smalkos gabaliņos. Kukurūzu nokāš un ieber bļodiņā vēlākam. Sieru sarīvē (var izmanot tādu, kas pašiem labāk tīk – Čedara, cieto, Tilzītes, Holandes vai citu labi kūstošu).

2

Traukā iesit olas, pievieno pienu, sāli un piparus un visu sakuļ. Uzkarsē pannu, kurā izkausē sviestu. Lej sakultās olas pannā un sacep kultenī – ļauj vispirms olām sākt recēt ap pannas maliņām, tad ar virtuves lāpstiņu olu masu izjauc un apmaisa pannā, lai veidojas gaisīgs kultenis. Kad olas tik tikko pannā sarecējušas, kulteni beidz cept un atliek traukā vēlākam.

3

Bekonu sagriež mazos gabaliņos un apcep tajā pašā pannā, kur bija kultenis, līdz tas viegli kraukšķīgs un "čirkains". Atliek malā.

4

Laiks pildīt tortiljas plāksnes! Pannu atbrīvo no bekona tauciņiem un nomazgā. Liek atpakaļ uz plīts un ieslēdz pavisam nelielu uguni (elektriskajām plītīm atzīme 1 vai 2). Pannā liek tortiljas plāksni, uzkaisa tai plānā kārtiņā sieru, tad olu kulteni un bekonu, tad kukurūzu un papriku, beigās visu pārkaisot ar sieru pavisam nedaudz. Tortiljai vajadzētu izskatīties gluži kā picai. Virsū liek vēl vienu tortiljas plāksni un viegli uzsilda, lai apakšējā tortilja kļūst nedaudz zeltaina.

5

Tad ar virtuves lāpstiņas palīdzību sapildītās tortiljas plāksnes apgriež otrādi un vēl nedaudz pannā apcep, lai arī otra tortiljas plāksne kļūst zeltaina. Šādi atkārto vēl divas reizes, lai kopā sanāktu trīs lielas pildītās kesadijas.

6

Kad kesadijas gatavas un apceptas, sagriež tās četrās daļās un pasniedz. Var ēst tāpat vai kopā ar skābo krējumu, majonēzes mērci vai gvakamoli.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!