Pandēmijas laikā investīciju pasaulē ienāca jauni investori. Viens no intereses pieauguma iemesliem bija stāsti par to, kā sauja interneta lietotāju bija pamanījušies nopelnīt ievērojamas summas, investējot naudu ASV videospēļu mazumtirgotājā "Gamestop". Raidījuma "Nākotnes kapitāls" viesis IT speciālists Artūrs Lontons arī investēja "Gamestop", tiesa gan, vēlāk, kad pirmais vilnis jau bija noplacis, un bija "mīnusos". Taču esot bijušas citas veiksmīgas investīcijas. Ar "Tesla" akcijām izdevies labi nopelnīt.

Viņš atzīst, ka tajās ieguldījis pēc pirmā viļņa. ““Gamestop” man ir beidzies ar mīnusiem,” saka Artūrs. Viņš esot investējis nedaudz pāri simt eiro. Pēc tam Artūra uzmanību piesaistīja ASV kinoteātru ķēde AMC, tur investīcijas bija izdevies “pareizināt ar divi vai trīs”. Naudu viņš izņēmis un vēl pievērsis uzmanību citām joku akcijām, ko interneta lietotāji minēja kā potenciālās “zelta raktuves”, bet Artūrs šīm iespējām nenoticēja.
Par joku akciju pirkšanu kopumā viņš saka: “Kapitālisms netika gāzts.” Proti, daļa interneta lietotāju šīs akcija iepirka ar domu mainīt finanšu pasaulē varas attiecības starp Volstrītas miljardus pārvaldošajiem fondiem un parastajiem investoriem. Artūrs par to ir skeptisks un pauž pārsteigumu, ka daži cilvēki to uztvēruši nopietni. “Liela daļa ticēja, ka tūlīt būs lielā naudas pārdalīšana,” viņš saka.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!