- 450 g miltu;
- 210 ml silta ūdens;
- 1 TK sāls;
- 120 ml eļļas;
- saišķītis lociņu.
Sastāvdaļas:
1. Bļodā lieciet 450 g miltu, 1 tējkaroti sāls un 1 ēdamkaroti eļļas. Maisot ielejiet 210 ml glāzi silta ūdens. Kad mīkla kļuvusi pārslaina, turpiniet mīcīt, līdz tā veidojas bumbas formā. Mīklai pārlejiet nedaudz eļļas un ļaujiet atpūsties 20 minūtes.
2. Sasmalciniet 4 lokus (vai vairāk) un uzkarsējiet 120 ml eļļas. Mazā bļodiņā ieberiet 30 g miltu un sasmalcinātos zaļumus. Kad eļļa ir karsta, ielejiet to mazajā bļodā. Maisiet, līdz viss ir vienā konsistencē.
3. Mīklu izrullējiet un sagrieziet 4–6 daļās. Katru daļu izrullējiet plānā taisnstūrī.
4. Uzklājiet uz mīklas taisnstūra apmēram 3–4 TK izveidotā maisījuma.
5. Izrullējiet mīklu no augšas uz leju līdz vidum un pēc tam atkārtojiet to pašu procesu, rullējot no apakšas uz vidu. Centieties sarullēt pēc iespējas ciešāk – kā caurulīti.
6. Mīklu grieziet no abām pusēm uz iekšu, līdz tā veidojas vienā bumbiņā (gliemeža formā). Nospiediet mīklu ar plaukstu uz leju un ļaujiet tai atpūsties 10 minūtes.
7. Pēc 10 minūtēm viegli izrullējiet pankūku. Pannā ielejiet eļļu un noregulējiet vidēji augstu temperatūru. Tiklīdz panna ir karsta, lieciet pankūku cepties. Uzlieciet vāku un cepiet 5 minūtes.
8. Pēc 5 minūtēm apmeties pankūku uz otru pusi un cepiet vēl 2 minūtes vai līdz brīdim, kad tā kļūst zeltaini brūna.
Gatavošana:
Ar šīm pankūkām jāmielojas pēc iespējas ātrāk! Uzsildītas vēlāk, tās zaudēs savas labākās īpašības. Tās var baudīt ar sāli un pipariem, sojas mērci, aso mērci.
Pasniegšana:
Kraukšķīgās lociņu pankūkas ir viens no populārākajiem ēdieniem Taivānā. Tās ir tik populāras, ka cilvēki ar tām mielojas gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās, kā arī servē kā uzkodu. Šīs pankūkas apvītas ar leģendām – viena pat vēsta par Marko Polo un picas rašanos. Tiek minēts, ka Marko Polo aizņēmās mīklas recepti, ko uzgāja Ķīnā, un to nodeva tālāk itāļiem, kuri centās šo pašu recepti atkārtot, bet izdarīja pavisam ko citu – radīja visiem labi zināmo picu.
Kraukšķīgās lociņu pankūkas
Foto: Kristaps Janmers
Taivānas kulinārijas kultūra un kārdinošas receptes – uzzini vairāk projektā ‘Ēdiens ir mīlestība’ un pārbaudi savas zināšanas erudīcijas testā