Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs uzskata, ka jau nākamā gada pavasarī Ukrainas karaspēks būs Sevastopolē, Doneckā un Luhanskā, vēsta aģentūra UNIAN.

Danilovs mikrobologošanas vietnē "Twitter" skaidro, ka tieši ziema ir izšķirošs posms karā par Ukrainas neatkarību.

"1919. gada 6. decembrī sākās UNR [red. Ukrainas Tautas Republikas armija 1917. - 1921.] Ziemas operācija. 2022. gada 6. decembrī tā turpinās un beigsies Ukrainas pavasarī atbrīvotājā Sevastopolē, Doneckā un Luhanskā. Ukrainas ziema – atslēgas posms lielajā karā par Neatkarību," viņš raksta.

Par to, ka ziemas atnākšana, visticamāk, Ukrainas pretuzbrukumus neapturēs, raidījumā "Komandcentrs" skaidroja arī Zemessardzes štāba virsnieks majors Jānis Slaidiņš.

Novembra sākumā Ukrainas militārā izlūkdienesta vadītājs Kirils Budanovs paziņoja, ka sākas kara izšķirošais posms, atgādina UNIAN. Pirms tam oktobra sākumā viņš prognozēja, ka ziemā karš pieklusīs , bet pavasarī Ukraina atbrīvos savas teritorijas.

Novembra sākumā ASV bāzētā domnīca "Institute for the Study of War" prognozēja, ka ziema Ukrainas pretuzbrukumu nepārtrauks. Decembra sākumā institūts atkārtoja prognozi, ka uzbrukumi turpināsies.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!