Foto: Vida Press
8. decembrī straumēšanas vietnē "Netflix" skatītāju vērtējumam nodots jaunais dokumentālais seriāls "Harijs un Megana", kas vēsta par britu prinča un Meganas Mārklas dzīvi. Jau pirmajā sērijā princis Harijs savu sievu Meganu pielīdzinājis savai mātei, 1997. gadā mirušajai Velsas princesei Diānai.

Lai gan Lielbritānijā un tostarp karaliskajā ģimenē jauno seriālu "gaidīja" ar bažām par atkal jauniem uzbrukumumiem karaļnamam, seriāla pirmās sērijas nekādus skaļus un strīdīgus paziņojumus no Harija un Meganas puses nav nesusi.

Pirmajā sērijā Harijs raksturo savu mīļoto sievieti sakot, ka Meganā ir ļoti daudz no viņa māmiņas. Princim Harijam bija 13 gadi, kad māte gāja bojā autoavārijā.

"Tik daudz no tā, kāda ir Megana, bija arī manā mammā. Megana ir ļoti līdzīga manai mammai – tikpat līdzjūtīga, empātiska. Viņā ir šis siltums," sievu ar māti salīdzina princis.

Epizodē Harijs vairākkārt nosoda presi par nebeidzamu uzmācību kā princesei Diānai, tā arī Meganai. Viņš skaidro, ka visu laiku jūtas nobažījies par paparaci fotogrāfu vajāšanu, jo tieši viņu dēļ bojā gāja māte. Princim licies, ka arī Meganu var skart tāds pats liktenis.

Šī nav pirmā reize, kad Harijs par Meganu runā līdzībās ar savu mammu. Grāmatā "Spare" viņš klāstījis, ka princese Diāna, tāpat kā Megana, cietusi no karaliskās ģimenes ierobežojumiem, jutusies tajā kā neiederīga, kā arī mēģinājusi izdarīt pašnāvību milzīgā spiediena dēļ. Harijs runājis arī par rasismu britu karaļnamā, ar ko saskārusies princese Diāna, jo neilgi pirms nāves bija izvēlējusies melnīgsnēju vīrieti.

Jaunais seriāls jau pirms iznākšanas uz ekrāniem saņēmis prāvu kritikas devu. Galvenokārt par to, ka Harijs un Megana cenšas nopelnīt naudu, pazemojot karalisko ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!