Foto: Privātais arhīvs

Kāzu ceļojums parasti asociējas ar sauli, jūru un palmām, taču pēc iepazīšanās ar Montu Brakovsku droši varu teikt – ne visiem. Īsi pēc gredzenu mīšanas jaunā ģimene devusies Āzijas virzienā, precīzāk – uz Dienvidkoreju, kas latvietim parastajam ir diezgan eksotisks galamērķis. Kā teic Monta, daudzi nemaz nezina, ka Dienvidkoreja ir Japānas lētākā "māsa", kurā darāmā ir vairāk nekā saprašanas – sākot no nakšņošanas īstā templī ar mūkiem un beidzot ar vistu kājiņu notiesāšanu vietējā tirgus placī vai kafijas baudīšanu fekāliju kafejnīcā.

Taujāta, kāpēc šo neparasto galamērķi izvēlējušies tieši kāzu ceļojumam, Monta teic: "Saprotu, ka standartā ir braukt uz Bali vai Taizemi – nu, kur ir silts un var vienkārši gulēt pludmalē. Bet mums patīk pieredzēt interesantas lietas. Un vēl lētās biļetes..."

Kāda tad ir tā Dienvidkoreja? Haoss uz ielām? Īsti ne. Dīvainības? O, jā! Piemēram, ļoti savdabīgās kafejnīcas. Monta min fekāliju kafejnīcu jeb "Poo Cafe", kurā ir iespēja iemalkot kafiju no tualetes podam līdzīgas krūzītes.

Ceļojuma plānu Monta sāka lipināt kopā vēl labu laiku pirms paša brauciena. Iepazinusies ar tūristu visvairāk iecienītajām vietām Dienvidkorejā, secinājusi – jābrauc ne tikai uz galvaspilsētu Seulu, bet arī otru lielāko pilsētu Pusanu.

"Daudz skatījāmies "YouTube", klausījāmies, ko stāsta dažādi blogeri – kur iet, ko darīt. Lasījām atsauksmes. Tikai tā vari saprast, kas tevi interesē un kas ne. Dienvidkorejā ir 54 miljoni iedzīvotāju, Seulā vien 10 miljoni. Ir tik daudz, ko darīt, tāpēc, ja nesaliksi plānu, kur dosies katru dienu, pazaudēsi ļoti daudz laika."

Viesošanās laikā Monta un Edijs vēlējušies "pagaršot" Dienvidkoreju no visām pusēm – gan paburzīties bāros un kafejnīcās, gan arī pabūt nozīmīgos kultūras pieminekļos, tempļos. Valsts iepazīšanai un apgūšanai viņi savā grafikā izbrīvējuši 14 dienas, uz vietas pavadot 12 naktis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!