Foto: LETA

Ceturtdien, 8. decembrī, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja nolēma Jaunā gada sagaidīšanas svinību rīkošanai galvaspilsētā piešķirt 250 000 eiro.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas domē, kopējais komitejas atbalstītais pašvaldības budžeta finansējums 2023. gada sagaidīšanas svinībām ir 250 000 eiro.

No tiem 63% veidos svinību tehniskais nodrošinājums, 28% – mākslinieku honorāri, 7% – uzņēmuma līgumu izmaksas un 2% – autortiesību izdevumi.

Jaunā gada sagaidīšanas svinības iedzīvotāju plaši izrādītās intereses Adventes laikā un drošības apsvērumu dēļ ir plānots rīkot divās norises vietās – laukumā pie Rīgas Kongresu nama un teritorijā starp Rātslaukumu un Strēlnieku laukumu.

Iecerēts, ka laukumā pie Rīgas Kongresu nama primāri jauniešu auditorijai uzstāsies humorroka grupa "Pirmais kurss", reperis ansis ar pavadošajiem mūziķiem, grupa "Carnival Youth", kā arī repa apvienība "Kreisais krasts".

Savukārt teritorijā starp Rātslaukumu un Strēlnieku laukumu plašākai auditorijai muzicēs rokgrupa "Dzelzs Vilks", Ralfs Eilands ar pavadošajiem mūziķiem, bungu un dūdu grupa "Auļi", kā arī alternatīvā roka grupa "Sudden Lights".

Abās norises vietās tieši gadumijā ir paredzēts arī neliels gaismas šovs ar pirotehnikas elementiem kā simbols 2022. gada noslēgumam un 2023. gada sākumam.

Tāpat rīdziniekiem un pilsētas viesiem gadumijā – līdz pulksten 2 – būs pieejams svētku dāvanu un gardumu tirdziņš Doma laukumā, kā arī kultūras programma, un Esplanādes parkā – ar muzikālo noformējumu, panorāmas ratu un "Trušu karalisti".

Būs iespēja arī izstaigāt "Ziemassvētku gaismas taku", aplūkojot mirdzošus gaismas objektus, kur tos papildinās pazīstamas melodijas.

Plašāka informācija par Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, ko rīkos Ziemeļrīgas kultūras apvienība, tiks sniegta atsevišķi.

Kā ziņots, sestdien, 26. novembrī, Vecrīgā, Doma laukumā, testa režīmā sāka darboties Ziemassvētku tirdziņš. Savukārt Pirmajā adventē, svētdien, 27. novembrī, Doma laukumā tika iedegta Rīgas galvenā Ziemassvētku egle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!