Foto: LETA

Saeima par jaunās Krišjāņa Kariņa (JV) veidotās valdības apstiprināšanu varētu lemt trešdien, 14. decembrī, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija, ko ceturtdien, 8. decembrī, Saeimas sēdē apstiprināja arī kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA).

Patlaban plānots, ka Saeima jauno valdību varētu lemt 14. decembrī.

Puntulis Saeimas sēdē ceturtdien informēja deputātus, ka savu atbildi uz kultūras un mākslas nozares darbinieku vēstuli par ministra lēmumiem iekļaujošas sabiedrības veidošanā sniegs trešdien, 14. decembrī, kad Saeima lems par jauno Ministru kabinetu.

Vairāk nekā 400 kultūras un mākslas nozares darbinieku ceturtdien atklātā vēstulē, kas saistīta ar politiķa Puntuļa balsojumu "pret" jautājumā par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību, aicinājuši kultūras ministru rādīt paraugu empātiskas un iekļaujošas sabiedrības veidošanā.

Kariņa vadītajā valdībā varētu strādāt finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars (JV) un labklājības ministre Evika Siliņa (JV).

Ekonomikas ministres amatam tiek virzīta Ilze Indriksone (NA), aizsardzības ministres – Ināra Mūrniece (NA), kultūras ministra – Puntulis un satiksmes ministra amatam – Jānis Vitenbergs (NA).

Tāpat zemkopības ministra amatam tiek virzīts Didzis Šmits (AS), iekšlietu ministra amatam Māris Kučinskis (AS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam Māris Sprindžuks (AS). bet veselības ministres amatam Līga Meņģelsone.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Egils Levits 22. novembrī parakstīja rīkojumu par līdzšinējā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) aicināšanu sastādīt arī nākamo Ministru kabinetu un piedāvāt 14. Saeimai to apstiprināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!