Foto: LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Hohfilcenē Pasaules kausa (PK) otrā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās ieņēma 21.vietu un nodrošināja vietu iedzīšanās sacensībās, kas notiks sestdien.

Uzvaru izcīnīja Vācijas sportiste Denīze Hermane-Vika, kura, aizverot visus mērķus, finišu sasniedza pēc 20 minūtēm un 7,1 sekundes.

Otro vietu ieņēma čehiete Markēta Davidova, kura atpalika no uzvarētājas 18,1 sekundi, bet labāko trijnieku, zaudējot vācietei 20,1 sekundi, noslēdza francūziete Žilija Simona. Otrās un trešās vietas ieguvējas garām mērķiem šāva tikai vienu reizi otrajā šaušanā.

Pirmajā šaušanā Bendika, kura trasē devās ar 57.numuru, kļūdījās vienu reizi, bet otrajā ugunslīnijā šāva nekļūdīgi. Viņa finišēja par minūti un 7,2 sekundēm vēlāk nekā uzvarētāja.

Trasē Latvijas sportistei bija 30. ātrākais solis, kamēr ātrākā bija slovēniete Anamarija Lampiča, kura vēl nesen startēja starp labākajām distanču slēpotājām gan Pasaules kausā, gan pasaules čempionātā un Olimpiskajās spēlēs. Lampiča tuvāko sekotāju zviedrieti Hannu Ēberju apsteidza par 27 sekundēm.

Sprinta sacensībās startēja 99 biatlonistes.

Pirmajā posmā Somijas pilsētā Kontiolahti Bendika sprintā ieņēma 28.vietu, iedzīšanā - 31.vietu un individuālajā disciplīnā - 44.vietu. Pirmajā posmā uzvaru sprintā svinēja austriete Liza Terēza Hauzere, otro vietu ieņēma itāliete Liza Vitoci, bet trešo - zviedriete Linna Pēšone.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc četrām sacensībām Bendika ar 43 punktiem ieņem 32.vietu. Līdere ar 220 punktiem ir Simona, otrajā vietā 208 punktus sakrājusi itāliete Liza Vitoci, kurai seko Hermane-Vika ar 195 punktiem.

Šajā posmā atgriešanos PK apritē pēc diskvalifikācijas antidopinga noteikumu pārkāpuma dēļ visticamāk piedzīvos labākais latviešu vīriešu biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš svētdien Zviedrijas pilsētā Idrē Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās sprintā izcīnīja trešo vietu un kvalificējās PK sacensībām.

Vīrieši desmit kilometru sprintā sacentīsies piektdien. Sestdien notiks iedzīšanas sacensības sievietēm un 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, bet svētdien - iedzīšanas sacensības vīriešiem un 4x6 kilometru stafete sievietēm.

Trešais Pasaules kausa posms no 15. līdz 18.decembrim notiks Francijas trasē Anesī-Legrānā Bornānā, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts martā Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!