Foto: Latvijas Regbija federācija
7.decembrī 2022. gada sezonas noslēguma pasākumu Rīgā pulcējās Latvijas regbija saimes pārstāvji no visas Latvijas. Svinīgā pasākuma laikā Latvijas Regbija federācijas pirmais prezidents Andris Ozols saņēma "Rugby Europe" Sudraba godalgu par ieguldījumu Latvijas un Eiropas regbijā.

Par ikgadēju tradīciju uzskatāmais gada noslēguma pasākums kalpo arī kā vieta, kur LRF atskatās uz aizvadīto sezonu, kā arī tiek pasniegtas sezonas laikā izcīnītās medaļas un citi apbalvojumi.

"Uz apbalvošanas ceremoniju bija aicināti Latvijas regbija saimes cilvēki, kuri šogad ir pielikuši roku, lai Latvijā regbijs būtu, attīstītos un ar šo sporta veidu nodarbotos cilvēki visdažādākajās vecuma grupās un Latvijas nostūros. Prieks, ka pasākumā valdīja svinīga un tajā pat laikā nepiespiesti draudzīga atmosfēra," stāsta LRF vice-prezidente Zane Sirsniņa-Kukaine.

Par gada labākajiem regbistiem šogad tika atzīti:
• Kungiem – "Livonia" komandas kapteinis Miķelis Jurēvičs
• Dāmām – "Selēna" komandas kapteine Sandra Lihovida. Sandra arī šogad ir kļuvusi par pirmo Latvijas sievieti tiesnesi, kas pildījusi galvenā tiesneša pienākumus vīriešu regbijs-15 spēlē.

Savukārt vēl jo īpašāks apbalvojums tika pasniegts Latvijas Regbija federācijas pirmajam prezidentam Andrim Ozolam. Andris Ozols saņēma "Rugby Europe" Sudraba godalgu par ieguldījumu Latvijas un Eiropas regbijā.

"Andris Ozols ir ne tikai regbija federācijas dibinātājs Latvijā, kurš aizsācis lielas lietas mūsu valsts regbijā, bet viņš arī 1993.gadā aizveda Latvijas regbijs-7 izlasi līdz Pasaules Kausa finālturnīram. Tas ir vēsturisks panākums, kuru turpmākajos 30 gados mūsu regbistiem nav izdevies atkārtot. Būtisks ir arī fakts, ka Latvijas regbija valstsvienība ir pirmā starp Latvijas komandu sporta veidu izlasēm, kas ir spējusi iekļūt Pasaules čempionāta finālturnīrā. Tādēļ vērsāmies Rugby Europe un izvirzījām LRF pirmo prezidentu prestižajam apbalvojumam. Kā redzam, arī Eiropā šis darbs nav palicis nepamanīts un Ozola kungs ir saņēmis prestižo godalgu," stāsta LRF prezidents Kārlis Vents.

Andris Ozols ir LRF dibinātājs un tās pirmais prezidents. 2023.gadā apritēs tieši 30 gadi kopš vēsturiskā notikuma, kad 1993.gadā Latvijas regbijs-7 izlase iekļuva Pasaules kausa regbijā-7 finālturnīrā, kas notika Skotijā, Edinburgā. Tas tika paveikts, gan, pateicoties regbistiem, kas zem Latvijas karoga cīnījās regbija laukumā un treneriem, gan arī Andrim Ozolam, kurš "World Rugby" saimē spēja izkārtot, ka Latvijas komandai vispār tiek piedāvāta šāda iespēja – cīnīties par iekļūšanu finālturnīrā.

"Līdz šim Latvijā un arī Baltijas valstīs neviens regbija kopienas pārstāvis nebija izpelnījies tik augstu starptautiskā regbija sabiedrības atzinību. Tādēļ vēl jo lielāks prieks un ticam, ka tā būs laba motivācija šodienas Latvijas regbija censoņiem darīt vairāk, saliedēti un labāk," papildina LRF valdes loceklis Andrejs Šilinskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!