Foto: LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar teicamu rezultātu atgriezās Pasaules kausa sacensībās, otrajā posmā Austrijā, Hohfilcenē, 7,5 kilometru sprintā ieņemot piekto vietu.

2018. gadā pēc Phjončhanas olimpiskajām spēlēm Rastorgujevs izcīnīja otro vietu sprintā Pasaules kausa posmā Somijā, bet vēlāk bija ceturtais posmā Krievijā, kas ir viņa labākie sasniegumi šajā disciplīnā. Karjeras laikā līdz šim viņš piecas reizes bija labāko sešiniekā sprintā.

Rastorgujevs jau trases sākumā parādīja, ka slēpošanā joprojām ir konkurētspējīgs, abās šautuvēs bija precīzs un finišā ieslēpoja piektajā vietā. Vēlāk startējušie sportisti startēja vājāk un līdz ar to Rastorgujevs savās pirmajās lielajās sacensībās pēc atgriešanās iekļuva labāko sešiniekā.

Pārliecinoši par sacensību uzvarētāju kļuva titulētais norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, kurš ar ātru slēpošanu un precīzu šaušanu distanci veica 23 minūtēs un četrās sekundēs. Otro vietu ar vienu kļūdu šaušanā ieņēma Emiljēns Žakelīns (+43 sekundes), bet trešais – arī ar vienu kļūdu šaušanā – bija Bē tautietis Sturla Holms Lēgreids (+46,9 sekundes).

Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja vienu minūti un 0,4 sekundes.

Vēl Hohfilcenē startēja Edgars Mise un Aleksandrs Patrijuks, kuri attiecīgi ieņēma 77. un 100. vietu. Mise šaušanā kļūdījās trīs reizes (+3:41,3 minūtes), bet Patrijuks – sešas (+5:09,7 minūtes). Sacensībās startēja 105 biatlonisti, viens no viņiem finišu nesasniedza, bet viens tika diskvalificēts.

Atgādinām, ka Rastorgujevs pagājušajā gadā par antidopinga pārkāpumiem saņēma 18 mēnešu diskvalifikāciju, kas noslēdzās šī gada 11. septembrī. Alūksnietis bija plānojis Pasaules kausu sākt jau ar pirmo posmu, tomēr Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) neilgi pirms sacensībām to liedza, jo Rastorgujevam nebija pietiekamu reitinga punktu pēc diskvalifikācijas izciešanas. Nepieciešamo normatīvu Rastorgujevs izpildīja zemāka ranga sacensībās IBU kausā un tagad drīkstēja startēt Pasaules kausa posmā Austrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!