Foto: LETA

Ēkā Stūrmaņu ielā 3, Bolderājā, kur iepriekš paneļa noslīdēšanas dēļ tika evakuēti 23 šīs mājas iedzīvotāji, avārijas situācija izveidojusies, jo ēkas celtniecības laikā 1970. gados nekvalitatīvi veikta paneļu montāža, portālu "Delfi" par atzinumā secināto informēja SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP).

Tehniskās apsekošanas atzinumu, kurā noskaidrots paneļa noslīdēšanas iemesls, paātrinātā kārtībā izstrādāja RNP piesaistīts uzņēmums SIA "Siltie Nami".

Tajā tostarp secināts, ka avārijas situācijā izveidojušies bojājumi rada bīstamību konkrētās ēkas daļas iedzīvotājiem.

Nākamnedēļ plānots sākt projektēšanu, kā arī tiekot organizēta sapulce ar iedzīvotājiem, lai vienotos par pilnvarojuma piešķiršanu pārvaldniekam, nodrošinot radušās avārijas situācijas seku likvidēšanas tālāku virzību.

Savukārt atzinums piektdien iesniegts Rīgas domes Attīstības departamentā.

Cenu aptauja par projektēšanas darbu veikšanu notika paralēli atzinuma izstrādei, uzaicinot sniegt piedāvājumu piecus uzņēmumus.

Tikai viens no uzņēmumiem piedāvāja projektēšanu veikt mēneša laikā. Vairumā piedāvājumu projektēšanas periods bija noteikts divi mēneši un vairāk. Tāpēc izlemts, ka projektēšanu veiks uzņēmums SIA "Būvdizains".

Jau ziņots iepriekš, ka 29. novembrī ēkā Stūrmaņu ielā 3 konstatēts jumta paneļa noslīdējums, kā rezultātā tika evakuēta viena no ēkas kāpņutelpām, kurā ir 15 dzīvokļi.

Par problēmām tieši ar šīs sērijas namiem RNP esot bijis zināms jau iepriekš, un uzņēmums 2014. gadā veicis apsekošanu kopumā 500 šādām ēkām, konstatējot nepilnības un veicot remontdarbus trīs mājās. Neskatoties uz to, iepriekšēju aizdomu par konkrēti šo namu RNP nebija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!