Pauls Timrots viesojies pie Tomasa Cīruļa, kurš "YouTube" paaudzi iepazīstina ar deviņdesmito gadu blakusvāģu motokrosa leģendām.

Tomass Cīrulis bijis klāt Latvijai nozīmīgos blakusvāģu motokrosa notikumos, iemūžinot Kristera Serģa un Arta Rasmaņa sasniegumus pasaules čempionātos. Motokross savulaik nav bijis Tomasa interešu lokā – viņam paticis sports, bet pats studējis Latvijas Valsts konservatorijā un strādājis radio reklāmas daļā. 1997. gadā kā radio reportieris braucis uz pasaules čempionātu blakusvāģu motokrosā, kur latviešu braucēji izcīnīja pirmo titulu. Vēlāk Tomass iegādājies videokameru un sācis filmēt, 1998. gadā Serģis un Rasmanis Tomasu aicināja uzņemties darbu ar faniem un kļūt par komandas preses atašeju. Vēlāk sekojis arī darbs sponsoru piesaistīšanā.

Tomass bijis klāt visu pasaules čempionu titulu iegūšanas brīžos ¬– no 1999. gada līdz 2003. gadam braucis uz visām sacensībām. Viņa filmētos sižetus pārraidījis raidījums "Zebra" un tie apraidīti nacionālā līmenī, rādot finišus un uzvaras, avārijas un neparastākos momentus.

Šajos laikos Tomass atradis bēniņos kasti ar divdesmit gadus vecām video kasetēm un, tās noskatoties, sapratis, ka vēsturiskie kadri varētu būt interesanti gan pašiem braucējiem, gan nākamajām paaudzēm. Tā tapis viņa YouTube kanāls, kur skatītāji no visas pasaules sajūsminās par blakusvāģu motokrosu.

Kā Tomass spēja iziet no komforta zonas nezināmā profesijā un sadzīvot ar sportistu nesaskaņām, tiek noskaidrots jaunākajā raidījuma "Ātruma cilts" sērijā.

Raidījumu "Ātruma cilts" piedāvā portāls "Delfi" sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!