Foto: Volkswagen Motorsport

F-1 komanda "Williams" paziņojusi, ka savos amatos nepaliks komandas izpilddirektors Josts Kapito un tehniskais direktors Fransuā Ksavjērs Demaisons.

Kapito un Demaisons paši esot atkāpušies no saviem amatiem. "Williams" jauno izpilddirektoru un tehnisko direktoru paziņos laika gaitā.

"Man bija liels pagodinājums vadīt "Willams" komandu aizvadīto divu sezonu laikā un ielikt pamatus komandas pārmaiņām," teica Kapito. "Nevaru sagaidīt, kā komanda turpinās savu ceļu pretī panākumiem."

Kapito "Williams" vadīja kopš laika, kad par komandas īpašniekiem kļuva investoru grupa "Dorilton Capital". Uzņēmuma priekšsēdētājs Metjū Sevedzš izteica pateicību Kapito, jo viņš iesākas pārmaiņas komandā. "Mēs esam pateicīgi, ka viņš atcēla savu plānoto došanos pensijā, lai uzņemtos šo izaicinājumu. Tagad viņš nodos vadības grožus nākamajai procesa daļai," teica Sevedžs.

Kapito autosportā darbojies kopš 1985. gada, bet pazīstamākais viņš ir ar savu darbu "Volkswagen Motorsport", veicinot komandas kļūšanu par dominējošu spēku pasaules rallija čempionātā (WRC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!