Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 čempionāta starpsezonā negaidītā komandu vadītāju rokāde otrdien turpinājās ar vācieša Andreasa Zaidla pāriešanu no "McLaren" uz "Alfa Romeo" komandu

Jau vēstīts, ka līdzšinējais "Alfa Romeo" komandas vadītājs Frederiks Vasērs pārņēma "Ferrari" vadības grožus, jo tās vadītāja amatu pameta Matiass Binoto.

Vācietis Zaidls kopš 2019. gada bija "McLaren" komandas vadītājs, palīdzot tai atgriezties cīņā par goda pjedestālu. Tā viņam nebija pirmā pieredze F-1. Laikā no 2000. līdz 2009. gadam viņš darbojās BMW projekta paspārnē, bet pasaules izturības sacīkšu čempionātā vadīja spēcīgo "Porsche" vienību.

Zaidla pāriešana uz "Alfa Romeo", visticamāk, skaidrojama ar "Audi" ienākšanu F-1 2026. gadā. Vēl nākamajā sezonā komanda startēs ar "Alfa Romeo" vārdu, bet tad sagaidāms, ka divas sezonas komandas nosaukums būs "Sauber", vienībai gatavojoties "Audi" ienākšanai.

Savukārt "McLaren" komandu turpmāk vadīs Andrea Stella, kurš kopš 2015. gada vienībā strādājis par sacīkšu operāciju vadītāju, veiktspējas direktoru un sacīkšu izpilddirektoru. Pirms tam viņš strādājis "Ferrari", būdams Mihaela Šūmahera un Kimi Raikonena veiktspējas inženieris (2002.-2008), kā arī Raikonena un Fernando Alonso sacīkšu inženieris (2009.-2015).

Šobrīd sava jaunā vadītāja meklējumos ir "Williams" vienība, kuru pameta līdzšinējais vadītājs Josts Kapito.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!