Vācijas autosportists Miks Šūmahers oficiāli apstiprināts par F-1 čempionāta komandas "Mercedes" rezerves pilotu.

Septiņkārtējā F-1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks divas sezonas pavadīja "Haas" komandā, kur aizvadīja 43 sacīkstes. Pirmajā sezonā komanda bija pilnībā nekonkurētspējīga, bet šosezon vācietis izcīnījis 12 punktus, kas kopvērtējumā deva 16. vietu. Ar to nepietika vietas saglabāšanai komandā, un viņu nomainīja Niko Hilkenbergs.

Jau pirms tam izskanēja varbūtība, ka Šūmahers kļūs par rezerves pilotu "Mercedes" komandā, un tagad tā ir apstiprinājusies. Komanda vēsta, ka viņam būs svarīga loma nākamās sezonas formulas "W14" attīstībā, kā arī regulāri strādās simulatorā. Viņš arī dosies uz sacensību nedēļas nogalēm, kur pildīs mārketinga uzdevumus.

"Mercedes" ir pārliecināta, ka Šūmahers ar savu briedumu, tehniskajām zināšanām un darba ētiku palīdzēt komandai, kurā no 2010. līdz 2012. gadam startēja viņa tēvs Mihaels.

"Esmu sajūsmināts būt daļa no "Mercedes" komandas 2023. gadā. Esmu gatavs atdot visu, lai palīdzētu dotu ieguldījumu komandas sniegumā," teica Šūmahers, priecājoties par iespēju strādā konkurētspējīgā un profesionālā vidē. "Es to uztveru kā jaunu sākumu, esmu sajūsmināts un pateicīgs Toto Volfam un visiem iesaistītajiem, kuri man uzticējās."

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs slavēja Šūmahera metodisko pieeju, kā arī norādīja, ka viņš nepieciešamības gadījumā būs gatavs aizvietot Lūisu Hamiltonu vai Džordžu Raselu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!