Foto: Valsts policija

No 19. decembra līdz 21. decembrim Valsts policija sadarbībā ar CSDD Latgalē rīkoja profilaktiskos pasākumus, lai pastiprināti pievērstu uzmanību transportlīdzekļu riepu protektoru dziļumam. Reidu laikā Latgalē kopumā pārbaudīti 709 transportlīdzekļi, no kuriem 31 pārvietojās ar ziemas laikam neatbilstošu riepu protektoru dziļumu – mazāku par četriem milimetriem.

Reida laikā septiņiem transportlīdzekļiem pārbaudīto riepu protektora dziļums bijis kritisks, kā dēļ minētajiem transportlīdzekļiem uz vietas tika anulēta tehniskās apskates uzlīme un aizturētas valsts reģistrācijas numurzīmes.

Vēl 24 transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem riepu protektora dziļums ir bijis mazāks par četriem milimetriem, tika anulētas tehniskās apskates uzlīmes un izsniegtas pagaidu atļaujas.

Vienam no pārbaudāmajiem transportlīdzeklim tika konstatēts 2,15 milimetru protektora dziļums, kas ir vismazākais konstatētais protektora dziļums šo profilaktisko pasākumu laikā Latgalē. Diemžēl vienam transportlīdzeklim tika konstatētas arī vasaras riepas, kuru izmantošanu šādos laikapstākļos ir īpaši bīstama.

Latvijas likumdošana nosaka, kādam ir jābūt minimālajam riepu protektora dziļumam, lai nodrošinātu ceļu satiksmes drošību. Nodilušas riepas ir bīstamas, tāpēc ceļu satiksmes noteikumi paredz, ka minimālais pieļaujamais protektora dziļums vasaras riepām ir 1,6 mm, bet ziemas riepām – 4 mm.

Atgādinām, ka ziemas periodā braukšana bez laika apstākļiem piemērotām riepām ir bīstama un saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram ir nepietiekams normatīvajos aktos noteiktais riepu protektora dziļums vai ir riepu bojājums, kas apdraud satiksmes drošību, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 15 līdz 55 eiro.

Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku būt atbildīgam un domāt par savu un līdzcilvēku drošību ceļu satiksmē. Lai arī reids ir noslēdzies, Valsts policija arī turpmāk turpinās aktīvi uzraudzīt ceļu satiksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!