Foto: Privātais arhīvs
Valsts atbalsts uzņēmumiem elektroauto iegādei veicinātu videi draudzīgas mobilitātes attīstību Latvijā, norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā Izīda Gerkena.

Viņa pauda, ka auto tirgus attīstību nākamajā gadā šobrīd ir ļoti grūti prognozēt, jo nozari sagaida daudz nezināmo, piemēram, kā attīstīsies energokrīze, inflācija, ietekmējot ekonomiku kopumā un līdz ar to arī uzņēmumu un iedzīvotāju pirktspēju.

"Tajā pašā laikā ir gandarījums, ka nozare ir spējusi pielāgoties pārmaiņām, saglabājot rentabilitāti, efektivizējot biznesa procesus," pauda Gerkena.

Viņa prognozē, ka arī nākamgad augs pieprasījums pēc elektroauto, un pauda cerību, ka iedzīvotāju un biznesa vēlmei pievērsties zaļākai mobilitātei sekos arī valsts atbalsta pieejamība.

"Šogad privātpersonas to ir aktīvi izmantojušas, kam, protams, papildu impulsu deva aktīva privātmāju aprīkošana ar saules paneļiem. Tomēr valsts atbalsta pieejamība uzņēmumu iniciatīvai papildināt autoparku ar elektriskajiem spēkratiem būtu vēl lielāks "atspēriens" videi draudzīgas mobilitātes attīstībai Latvijā," norādīja "Moller Auto" uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

"Moller auto" Latvijā un Lietuvā pārstāv automašīnu zīmolus "Volkswagen" un "Audi", bet Igaunijā "Volkswagen" un "Škoda" autorizēto servisu. "Moller auto" uzņēmumu grupu Baltijā veido deviņi uzņēmumi, un to kopējais apgrozījums 2021. gadā bija 267 miljoni eiro, bet peļņa - pieci miljoni eiro.

Kompānija "Moller auto" reģistrēta 2014. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,5 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2021. gadā bija 32,64 miljoni eiro, savukārt peļņa bija 1,22 miljoni eiro. "Moller auto" īpašnieks ir Norvēģijas "Moller Bil".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!