"Pokémon Scarlet and Violet" –
aizraujošs un piedzīvojumu pilns ceļojums pokemonu zemē
Notver, apmāci un ved cīņā pokemonus Paldejas reģionā – plašā, krāšņā zemē ar ezeriem, augstām virsotnēm, tuksnešiem, nelielām pilsētiņām un dzīvīgām lielpilsētām. Nesteidzīgi izpēti plašo pokemonu zemi, to šķērsojot ar kādu no leģendārajiem, formu mainošajiem pokemoniem – Koraidonu "Pokémon Scarlet" versijā vai Miraidonu "Pokémon Violet" versijā. Izvēlies vienu no trim pokemoniem – "Sprigatito", "Fuecoco" vai "Quaxly", kurš kļūs par tavu pirmo sabiedroto, dodoties brīnumainā ceļojumā Paldejas plašumos. Uzlec mugurā kādam no leģendārajiem pokemoniem un ļauj brīvu vaļu fantāzijai, kurā virzienā tālāk vedīs tavs ceļš. Spēli uz konsoles vienlaicīgi var spēlēt viens spēlētājs, kā arī sacensties ar draugiem attālināti no dažādām ierīcēm vai spēlēt tiešsaistē ar cilvēkiem no visas pasaules. Raksta turpinājumā savus iespaidus par spēli atklāj Rihards un Madara.
Rihards bērnībā gan daudz lasīja grāmatas, gan arī spēlēja videospēles, tāpēc viņam ļoti būtisks ir stāsts, un viņš vienmēr ir meklējis veidus, kā šos stāstus patērēt – ne tikai lasot, bet arī ļaujoties videospēļu pasaulei. Bērnībā videospēles viņam ļoti palīdzējušas arī apgūt angļu valodu. Vislabprātāk Rihards spēlē vienatnē, jo tas ļauj iedziļināties spēles stāstā un to izzināt. Savukārt dzimšanas dienās un citos svētkos viņam patīk izklaidēties ar videospēlēm draugu lokā. Interesanta detaļa: tieši pateicoties videospēlēm, Rihards ir izmēģinājis daudz jauna. Piemēram, savulaik viņš ir spēlējis gan loka šaušanu, gan zemūdens niršanu un, iedvesmojoties no spēlēm, abas šīs aktivitātes vēlāk izmēģinājis arī reālajā dzīvē.

"Daudzi uzskata, ka videospēlē pats svarīgākais ir grafika, bet es uzskatu, ka svarīgākā ir degsme, ko cilvēki tās radīšanas procesā ir ielikuši. Ir svarīgi izveidot labu stāstu, kas rit kā grāmatā. "Pokemon" spēlēm ir sena vēsture – pirmsākumos spēles skats bija no augšas kā divdimensionāls attēls. Tagad pokemonus pirmo reizi spēlēju trīs dimensijās – varēju visu apstaigāt, izstaigāt, redzēt vidi un izpētīt. Šī spēle attīsta piedzīvojumu kāri, jo ir taču interesanti paskatīties, kas sagaida aiz stūra, nākamajā mežā vai mājā," tā Rihards.

Madara jau bērnībā sāka spēlēt videospēles un tolaik spēlēja to, kas bija pieejams. Viņa ar spēlēm ir uzaugusi, un pieaugušā vecumā tās kļuvušas par veidu, kā relaksēties pēc garas darba dienas. Viņai pašai vistuvākās ir spēles, kurās jāiesaista loģiskā domāšana, risinot dažādas mīklas, lai tiktu tālāk, taču labprāt uzspēlē arī kopā ar draugiem. "Labā videospēlē ir jābūt gan stāstam, gan arī pārdomātai mehānikai. Tā nevar būt pārlieku sarežģīta. Man patīk, ka spēle ir plūstoša, ka tajā viss ir labi izskaidrots, lai var izbaudīt stāstu un iepazīt vidi," stāsta Madara.

Runājot par mīklu spēlēm, Madara stāsta, ka tās ļoti attīsta loģisko domāšanu, un viņa kā cilvēks, kas darbā strādā pie problēmsituāciju risināšanas, ir novērojusi, ka spēlēs gūtās zināšanas nereti palīdz soli pa solim nonākt pie atrisinājuma arī darbā. Kāda bija viņas pieredze, testējot pokemonu spēli?

"Man ar pokemoniem pirms tam ir bijusi ļoti maza pieredze, tāpēc bija ļoti interesanti pirmoreiz kaut ko tādu pamēģināt. Man patika, ka spēle ievirza spēlētāju, visu pastāsta caur dialogiem. Arī pie kontroles pierast bija ļoti viegli – kā vadīt spēli, kā kustēties, kā ķert pokemonus, kur ko atrast un iegādāties. Arī stāsts interesants, labprāt paspēlētu vēl. Mana paaudze ir uzaugusi ar pokemoniem, līdz ar to arī man pašai spēlējot bija neliela nostalģija," stāsta Madara.

Ja arī tu vēlies doties ceļojumā pa pokemonu zemi, "Pokémon Scarlet and Violet" vari iegādāties šeit:

Projekts sadarbībā ar:
Saturs:
Līga Švāne
Izstrāde:
Krišjānis Bušs
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS:
Ieva Zeibote
Foto un video:
KMM VISUALS
Projekta vadība:
Madara Orola, Rihards Janmers
DIZAINS:
Māris Rītiņš
Redaktors:
Līga Švāne