Foto: Shutterstock

Pasaulē ir ārkārtīgi daudz iespaidīgu katedrāļu, kuru būvniecībā nav taupīti līdzekļi, un to radīšanā piedalījušies sava laika spožākie prāti, nojaucot robežas starp tolaik pieņemtajām normām un iespējām. Kad domājam par pārsteidzošākajām un atmiņā paliekošākajām katedrālēm (kuras turklāt bieži pieminētas literatūras un kino darbos), noteikti prātā nāk Parīzes Dievmātes katedrāle, Vestminsteras abatija Londonā un, protams, dižā Sv. Ģimenes baznīca Barselonā. Tomēr bez šīm ir vēl vairākas, kas pārsteidz ar savu vērienīgumu un greznumu un liek aizdomāties par cilvēka spējām radīt arhitektūras šedevrus.

Seviljas katedrāle, Spānija

Seviljas arhibīskapijas katedrāle ir lielākā gotiskā stila katedrāle pasaulē un, pēc jaunākajiem mērījumiem, arī lielākā no visām, pārspējot Sv. Pētera baznīcu Romā un Brazīlijas katedrāli.
Gigantiskais dievnams uzcelts vietā, kur reiz atradās mauru celtā Aljamas mošeja, kas 1248. gadā mauriem tika atņemta un turpmāk izmantota kā dievnams. 13. gadsimtā mošeja tika gandrīz pilnībā iznīcināta, saglabājās tikai "Patio de los Naranjos" jeb tā sauktais "apelsīna koku pagalms" un 104 metrus augstais zvanu tornis Giralda, kas līdz šai dienai tiek uzskatīts par vienu no pilsētas nozīmīgākajiem simboliem. Abas šīs Aljamas mošejas daļas var apmeklēt vēl šodien.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!