Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvija ir bagāta ar lielākiem un mazākiem dabas parkiem, kas glabā sevī kultūrvēsturiskās vērtības un unikālus, tikai tiem un savam apvidum raksturīgas floras un faunas eksemplārus. Turklāt, kas nav mazsvarīgi, tie ir ideāla pastaigu un atpūtas vieta, kur aizbēgt no ikdienas dunas un izbaudīt skaistas ainavas.

To, ka latviešiem patīk izbaudīt dabas unikalitāti dabas parkos, pierāda arī šogad kampaņas "Atrastā Latvija" ietvaros veiktajā aptaujā par iedzīvotāju Latvijas apceļošanas paradumiem – vairāk nekā 70 procenti šajā aptaujā norādījuši, ka labprātāk izvēlas brīvdienās doties uz parkiem un dabas parkiem. Vairāk par to vari lasīt rakstā "Iedzīvotāji Latvijā visbiežāk ceļo kopā ar ģimeni un izvēlas doties uz dabas parkiem".

Dabas parki ir ne tikai skaista un piemērota vieta rāmai atpūtai brīvdabā, bet arī vieta, kur izglītot sevi par bioloģisko daudzveidību Latvijā un iepazīt mūsu dabas vērtības. Lielākajā daļā izveidotas pastaigu takas un labiekārtotas atpūtas zonas, ir pat izveidoti atsevišķi maršruti, tostarp velo, kas ved cauri tiem.

Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā norādīts, ka kopumā Latvijā ir 42 dabas parki un pilno sarakstu ar tiem vari meklēt, klikšķinot šeit. Savukārt turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā iepazīt dažus no tiem un, kas zina, varbūt kāds no tiem kļūs par tavu nākamo brīvdienu galamērķi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!