Foto: Publicitātes foto

Būšnieku ezera dabas taka Ventspilī ir burvīga vieta, kur atpūsties un baudīt dabas skaistumu, jo apmēram astoņus kilometrus garā dabas taka ved apkārt ezeram. Pēc elektroniskā apmeklētāju skaitītāja datiem, kas darbojas aktīvajā tūrisma sezonā, pērn takas apmeklētāju skaits sasniedzis teju 20 tūkstošus, informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Ap Būšnieku ezeru izbūvēts gājēju un velosipēdistu celiņš, no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai mazliet vairāk nekā trīs kilometru garumā, izveidota 187 metrus gara gājēju laipa un tās galā skatu platforma putnu vērošanai, uz kuras uzstādīti arī soliņi un informatīvā planšete ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un ceļojošo putnu attēliem. Veloceliņa posmā uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Būšnieku ezera dabas takā izvietotas septiņas stilizētā formā atveidotas zivju skulptūras, kuras izgatavoja koktēlnieks Gatis Selderiņš. Jaunās skulptūras ir viegli uztveramas gan bērniem, gan pieaugušajiem, ar iespēju identificēt konkrētai zivju sugai raksturīgu vizuālo pazīmi. Lielākā no tām ir līdakas skulptūra, kuras kopējais garums ir 115 centimetri, pēc tās seko 90 centimetrus garš līnis un plaudis, kā arī mazākas zivtiņas – rudulis, karūsa, asaris un rauda.

Foto: Publicitātes foto

Laivu bāze atrodas Būšnieku ezera krastā Staldzenes ielā 64, tikai dažu kilometru attālumā no Ventspils centra. Turpat labiekārtots stāvlaukums auto novietošanai, līdzās uzstādīti atpūtas soliņi. Ik gadu no 1. maija līdz 15. septembrim atpūtnieki bāzē var nomāt laivas vai katamarānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!