Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Francijas autosportists Gerlāns Šišerī otrdien izcīnīja uzvaru rallijreida "Dakara" trešajā posmā vieglo automašīnu ieskaitē, kamēr par kopvērtējuma līderi kļuva katarietis Nasers Al-Atija.

GCK komandas pārstāvis Šišerī, kuram ir bagātīga pieredze rallijkrosā, posmu beidza trīs stundās 22 minūtēs un 59 sekundēs. Posmā bija plānots veikt 447 kilometrus, taču lietusgāžu dēļ tas tika saīsināts uz 378 kilometriem.

Otrais ar piecu minūšu un četru sekunžu deficītu bija argentīnietis Orlando Terranova ("Bahrain"), bet vēl trīs minūtes un 26 sekundes atpalika Saūda Arābijas pilots Džazīds Al-Radži ("Overdrive").

Pamatīgu vilšanos piedzīvoja līdzšinējais kopvērtējuma līderis Karloss Sainss seniors ("Audi"), kura vadītajam spēkratam radās problēmas ar kreiso riteni. Šī iemesla dēļ Sainss zaudēja gandrīz stundu, kas par kopvērtējuma līderi ļāva kļūt Al-Atijam ("Toyota Gazoo").

Vicelīderis tagad ir Al-Radži, kurš līderim zaudē 13 minūtes un 19 sekundes.

Tāpat vadība mainījusies arī motociklu ieskaitē, kurā uzvaru otrdien svinēja austrālietis Daniels Senderss ("GasGas"), finišējot četrās stundās 24 minūtēs un 15 sekundes. Sešas minūtes un 19 sekundes zaudēja ASV motosportists Skailers Houess ("Husqvarna"), bet vēl 40 sekundes atpalika cits amerikānis, iepriekšējais līderis Meisons Klains (KTM).

Senderss Klainu tagad apsteidz par četrām minūtēm un četrām sekundēm.

Jau ziņots, ka amerikāņu motobraucējs Rikijs Brebeks otrdien tika nogādāts slimnīcā pēc rallijreida "Dakara" trešajā ātrumposmā piedzīvotās avārijas, zaudējot cerības atkārtot savu 2020.gada triumfu.

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!