Foto: Publicitātes foto

Līdz 31. janvārim Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā notiek gaismas un audiovizuāls pasākums "Gaisma tumsā". Tā laikā dārzs atdzīvojies svinīgā krāšņumā, tajā uzplaukst pārsteidzoši gaismas ziedi, Palmu māja pulsē tajā mītošo augu dzīvības ritmā. Ik vakaru apmeklētāji var izzināt LU Botāniskā dārza vēsturi, ieskatīties botānikas un zinātnes pasaulē, svinēt Botāniskā dārza simtgadi un kaut uz brīdi kļūt par dārza daļu, vēsta LU Botāniskais dārzs.

Pateicoties aizrautīgiem pētniekiem, čakliem dārzniekiem, ziemas pastaigas "Gaisma tumsā" instalācijas vēsta par retiem un dabā vairs nesastopamiem augiem, par cilvēka acij neredzamiem kukaiņiem, par ledū iesalušiem vēsturiskiem notikumiem Volfšmita ledus pagrabā un dabas un zinātnes sastapšanos.

Audiovizuālas instalācijas, kuras sadarbībā ar LU Botāniskā dārza darbiniekiem veidojuši mākslinieki, kuri par savu devīzi izvēlējušies Jāņa Grīvnieka dzejas rindas "Pilsētu es skatu, it kā redzētu To pirmo reizi", aizved gadu simteni senā Botāniskā dārza pasaulē. Dzejnieka izvēle nav nejauša, jo Grīvnieks ir Botāniskā dārza dibinātāja un pirmā direktora Nikolaja Maltas pseidonīms.

Ziemas pastaigā var doties katru vakaru no pulksten 17 līdz 22 (ieeja pasākumā līdz pulksten 21, kad tiek slēgta biļešu tirdzniecība).

Biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv, kā arī uz vietas, LU Botāniskajā dārzā Kandavas ielā 2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!