Foto: AFP/Scanpix/LETA
Kataras autosportists Nasers Al-Atija piektdien guva panākumu Saūda Arābijā notiekošā rallijreida "Dakara" sestajā posmā, turpinot krāt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem vieglo automašīnu klases kopvērtējumā.

Sacensību ieskaitē paredzēto 357 kilometrus garo distanci Al-Atija ("Toyota Gazoo"), kurš uzvarēja arī piektajā sacensību posmā dienu iepriekš, veica trīs stundās 13 minūtēs un 12 sekundēs.

Trīs minūtes un 29 sekundes viņam zaudēja francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), kamēr Henks Lategans no Dienvidāfrikas Republikas ("Toyota Gazoo") piekāpās astoņas minūtes un 52 sekundes un ieņēma trešo vietu.

Al-Atija vicelīderi Lateganu apsteidz par stundu sešām minūtēm un 50 sekundēm.

Jau ziņots, ka piektdien pēc iekļūšanas negadījumā no sacensībām izstājās francūzis Stefans Peteransels, kurš ir četrpadsmitkārtējais rallijreida "Dakara" uzvarētājs.

Savukārt motociklu ieskaitē uzvaru izcīnīja argentīnietis Lusjānu Benjavidess ("Husqvarna"), kurš finišēja pēc trīs stundām 14 minūtēm un 19 sekundēm. Viņam izdevās par 56 sekundēm apsteigt savu komandas biedru amerikāni Skaileru Hovsu, kamēr trešās vietas ieguvējs Tobijs Praiss no Austrālijas (KTM) atpalika no uzvarētāja divas minūtes un 20 sekundes.

Kopvērtējumā pirmo vietu saglabāja Hovss, kurš par līderi kļuva pēc piektā posma, taču tuvāko sekotāju Praisu apsteidz tikai par trīs minūtēm un 31 sekundi.

Šī gada rallijreida "Dakara" programmā ir 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!