Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Saūda Arābijas pilots Džazīds Al-Radži ("Overdrive") sestdien izcīnīja pirmo vietu rallijreida "Dakara" septītajā posmā, taču kopvērtējumā līderis joprojām ir Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota Gazoo").

Al-Radži 333 kilometrus garo distanci veica trīs stundās sešās minūtēs un 23 sekundes. Dienu iepriekš tehnisku problēmu dēļ viņš zaudēja vairāk nekā piecas stundas.

Otro vietu ieņēma lietuvietis Vaidots Žaļa, kurš atpalika no posma uzvarētāja astoņas minūtes un 54 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza Francijas autosportists Gerlāns Šišerī (GCK), finišējot par desmit minūtēm un 15 sekundēm vēlāk nekā Al-Radži.

Tikmēr Al-Atija ierindojās 14. pozīcījā, taču kopvērtējumā joprojām ieņem pirmo vietu un apsteidz tuvāko sekotāju Henku Lateganu no Dienvidāfrikas Republikas par vairāk nekā stundu. Žala pēc veiksmīgā starta septītajā posmā kopvērtējumā joprojām atrodas otrajā simtā.

Sestdienas sacīkstes motociklu braucējiem tika atceltas spēcīga lietus dēļ.

Motociklu ieskaitē kopvērtējuma līderis ir amerikānis Skailers Hovss, kurš tuvāko sekotāju Praisu apsteidz tikai par minūti un 55 sekundēm.

Šī gada rallijreidā "Dakara" būs jāveic 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022. gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15. janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45. reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007. gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008. gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!