Gada sākums un ziemas tumšie vakari ir labākais laiks, kad atcerēties pērno gadu piedzīvojumus un notikumus, kas iespiedušies atmiņā. Pagājušā gada nogalē studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" kopā ar domubiedriem, apbruņojušies ar 10 dažādiem jaunākajiem elektroauto, devās 600 kilometru garā testa braucienā. Šajā reizē raidījums piedāvā īsas pārdomas pēc šī notikuma.

Svarīgākā atziņa, ko raidījums guvis pēc šī brauciena, ir tā, ka elektroautomobiļi jau šobrīd ir mūsu tagadne, pieprasījums pēc tiem aug, tie ir visnotaļ piemēroti gan ikdienas dzīvei pilsētā, gan arī garāku distanču veikšanai.

Vismaz šobrīd elektroautomobiļi ir dārgāki par iekšdedzes "brāļiem" un tos ne katrs var atļauties, bet, ņemot vērā, ka Eiropas Savienībā no 2035. gada jaunus spēkratus ar iekšdedzes dzinēju tirgot vairs nedrīkstēt, pārskatāmā nākotnē ar elektroauto, gribot vai negribot, brauksim gandrīz visi.

"Tavs Auto TV" elektromobiļu 600 kilometru braucienā piedalījās 10 jaunākie Latvijas tirgū pieejamie modeļi – viens no cenā pieejamākajiem un vienlaikus dizaina ziņā simpātiskākajiem "Citroen e-C4", kā arī tā tehniskais dvīņu brālis "e-2008". Vēl šajā braucienā piedalījās "Renault Megane E-Tech", "Cupra Born" un "Hyundai Ioniq 5", zem kura futūristiskās virsbūves slēpjas 800 voltu arhitektūra.

Tāpat raidījuma testa dalībniekiem bija iespēja iepazīt "Škoda Enyaq iV" ar aptuveni 400 km autonomiju, ekstravangtā dizaina "Kia EV6" un "Ford Mustang" leģendāro nosaukumu ieguvušo elektrisko apvidnieku. Savukārt "Volvo C40 Recharge" ir neierasti dinamisks un vizuāli iekārojums, bet "Audi e-tron GT" vienkāršos mirstīgos "nogalina" ar savu cenu, bet auto entuziastiem liek birdināt prieka asaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!