Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Argentīnas motosportists Kevins Benjavidess trešdien kļuva par rallijreida "Dakara" līderi motociklu ieskaitē, kamēr vieglo automašīnu sacensībās pārliecinošā vadībā joprojām ir katarietis Nasers Al-Atija.

Benjavidesam (KTM) līderpozīcijas pārņemšanai pietika ar ceturto vietu posmā, jo tuvākie konkurenti Tobijs Praiss no Austrālijas (KTM) un Skailers Hovss no ASV ("Husqvarna") zaudēja vēl vairāk. 114 kilometrus garajā posmā ātrākais bija Botsvānas motobraucējs Ross Brenčs ("Hero"), kurš finišēja vienā stundā un 44 minūtēs.

Kopvērtējumā Benjavidess apsteidz Hovsu par vienu minūti un 29 sekundēm, bet Praiss atpaliek divas minūtes un desmit sekundes.

Vieglo automašīnu ieskaitē posmā uzvarēja francūzis Sebastjans Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), finišēdams vienā stundā 48 minūtēs un 32 sekundēs. Vairāk nekā trīs minūtes atpalika zviedrs Matīass Ēkstrems ("Audi").

Al-Atijas ("Toyota Gazoo") pārsvars kopvērtējumā ir vairāk nekā viena stunda un 20 minūtes, katarietim straujiem soļiem tuvojoties savam piektajam "Dakaras" titulam.

Šī gada rallijreidā "Dakara" ieplānoti 8549 kilometri 15 sacīkšu dienu laikā, ieskaitot četru dienu braukšanu pa vēl neizpētītām Rub el-Hāli jeb Tukšā kvartāla tuksneša kāpām.

Ceļā Sarkanās jūras krastā 2022.gada pēdējā dienā devās aptuveni 790 motobraucēji, autobraucēji un stūrmaņi. Rallijreids finišēs Saūda Arābijas austrumu pilsētā Dammamā 15.janvārī.

"Dakaras" rallijreids norisinās 45.reizi, un ceturto reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja katarietis Nasers Al-Atija ("Toyota"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Lielbritānijas motosportists Sems Sanderlends ("GasGas").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!