Foto: Publicitātes foto

Otrdien, 17. janvārī, aizdomās par kukuļa piedāvāšanu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) transportlīdzekļu vadītāju eksaminācijas inspektoram Jelgavā aizturēta 1971. gadā dzimusi sieviete.

Kukulis inspektoram piedāvāts, lai nodrošinātu sekmīgu B kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas eksāmena rezultātu. Saņemot kukuļa piedāvājumu plānotā vadīšanas eksāmena sākumā, CSDD inspektors nekavējoties par to ziņoja savai vadībai, kas par to informēja Valsts policiju.

Iekāpjot eksaminācijas automašīnā, sievietei tika norādīts uz nepieciešamību sagatavoties vadīšanas eksāmenam. Kamēr inspektors gaidīja apstiprinājumu par gatavību uzsākt braukšanu, sieviete centās starp blakus braucošā krēsla un inspektora kājas novietot uz pusēm pārlocītu banknoti. Valsts policijas amatpersonas sievieti aizturēja, nogādājot viņu īslaicīgās aizturēšanas vietā procesuālo darbību veikšanai.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dienvidzemgales iecirkņa amatpersonas par notikušo uzsāka kriminālprocesu par kukuļdošanu. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

CSDD uzsver, ka šis fakts apliecina, ka ne CSDD eksāmenu, ne arī kādu citu pakalpojumu nav iespējams iegūt nelegālā ceļā. CSDD ir izstrādājusi un ieviesusi pretkorupcijas sistēmu un veic regulārus pasākumus, lai savā ikdienas darbā pilnībā izskaustu šādus gadījumus, tostarp transportlīdzekļus aprīkojusi ar video novērošanas sistēmu, lai ne tikai mazinātu kukuļa došanas riskus un iespējas, bet arī, lai nodrošinātu eksaminācijas procesa objektivitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!