Viens no raidījuma "Nākotnes kapitāls" vadītājiem Konstantīns Kuzikovs investē ASV akcijās, un tas aizvadītā gada pēdējos mēnešus ļāva viņam stabili uzrādīt labākus rezultātus, nekā to spēja otrs raidījuma vadītājs Raivis Vilūns, kurš iegulda Baltijas uzņēmumu akcijās, kriptovalūtās un kopfinansējuma platformās. Tomēr šķiet, ka Kuzikova pārsvars sairst, lai gan Vilūna portfelī arī ir bēdas, jo miera osta – P2P platformas – šogad vairs nav tik mierīga.

Raidījuma "Nākotnes kapitāls" mērķis ir mudināt Latvijas iedzīvotājus domāt par savu nākotni un veidot uzkrājumus vecumdienām. Abi raidījuma vadītāji iegulda akcijās, gan ar savām uzvarām, gan kļūdām demonstrējot, ka ieguldīšana nav tikai miljonāriem un investīciju baņķieriem. Tādēļ arī viņi katru mēnesi atskaitās par to, kā ir veicies. 

"2022. gada februārī man bija labāks ienesīgums nekā "S&P 500"," raidījumā savu atskaiti sāk Kuzikovs. Tomēr viņš atzīst, ka, gadam ejot uz priekšu, viņa pārsvars ir sarucis. Viņš tomēr atgādina, ka portfeli veido, domājot par ilgtermiņu, attiecīgi arī neko, kas izdarīts šogad, viņš nenožēlo. Zaudējumus nesusi "iešana pret straumi", iepērkot tehnoloģiju gigantu akcijas laikā, kad to vērtība krita. Viņš paredzēja, ka to vērtība augs, bet šajā gadā tas nav noticis. 

Viņš arī iegādājies minerālvielu piegādātāja "Mosaic Co" akcijas, cerot, ka ASV uzņēmuma akciju vērtība augs, jo Ukraina nevarēs piegādāt savu produkciju. Tomēr absolūti nekas tāds nav noticis. Kuzikova secinājums – nevajag ieguldīt nozarēs, no kurām neko nesaproti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!