Foto: Publicitātes attēli
Daudzi bija pārliecināti, ka uzņēmumi Latvijā 2022. gadā cietīs būtiskus zaudējumus pandēmijas, nestabilās ģeopolitiskās situācijas un energoresursu krīzes dēļ. Pagājušā gada pirmajā pusgadā visas aktivitātes tiešām pierima, bet jau gada otrajā pusē daudzu uzņēmumu attīstībai atvēlētas iespaidīgas investīcijas. Kuri uzņēmumi izmantoja aizvadīto gadu, lai iegādātos jaunas iekārtas un iekarotu neapgūtus tirgus? Un kādas prognozes 2023. gadam izsaka eksperti?

Pagājušā gada pirmajā pusgadā visas aktivitātes tiešām pierima, bet jau gada otrajā pusē daudzu uzņēmumu attīstībai atvēlētas iespaidīgas investīcijas. 

Arī "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis uzsver, ka aizvadītais gads nebija viegls, bet nav iemesla lietot vārdu "krīze".

"Ir nozares, kurās vērojama strauja atgūšanās, citās saglabājās visai strauja izaugsme. Radušās papildu izmaksas veiksmīgi tika novirzītas uz patērētāju pleciem," viņš norāda. Kopumā daudzas nozares finansiālā ziņā jutās stabili, tādēļ ar investīcijām neskopojās. "Protams, neskaidrību ir daudz, tāpēc uzņēmēji kļuvuši piesardzīgāki – realizēto investīciju projektu skaits ir samazinājies. Tomēr saskaņā ar mūsu veiktajām aptaujām lielākā daļa uzņēmēju apgalvo, ka ir gatavi turpināt savu plānu īstenošanu," eksperts norāda.

Kuri uzņēmumi izmantoja aizvadīto gadu, lai iegādātos jaunas iekārtas un iekarotu neapgūtus tirgus? Un kādas prognozes 2023. gadam izsaka eksperti?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!