Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) joprojām turpina resorisko pārbaudi par gadījumu, kurā pērn, 10. oktobrī, no Rīgas Franču liceja trešā stāva tualetes logu izleca pirmās klases skolēns, portālam "Delfi" apstiprināja VP pārstāve Elīna Priedīte.

Jau vēstīts, ka Rīgas Franču licejā pa trešā stāva tualetes logu aizkritušu durvju dēļ pagājušā gada oktobrī izlēcis un smagi cietis kāds pirmklasnieks.

Policija toreiz informēja, ka sākusi resorisko pārbaudi.

Latvijas Televīzija oktobrī vēstīja, ka ar jautājumiem pie raidījuma vērsušies skolēnu vecāki, norādot, ka bērni esot uztraukušies, tāpat uztraukušies esot arī paši vecāki, jo sīkāk nekas par notikušo un tā iemesliem netiekot skaidrots, bet vecākiem esot svarīgi zināt, kādus jautājumus pēc notikušā ar savām atvasēm pārrunāt. Kāda skolēna māte raidījumam norādījusi, ka būtu gribējies, lai skolotāja pati pastāsta, kas noticis, jo pašlaik nav arī iespējams pārliecināties, vai notikušā iemesls nav bijusi kāda mobinga epizode.

Foto: F64

Nelaime 10. oktobrī notikusi tā dēvētajā mazajā Franču licejā Rīgā, Mēness ielā, mācību stundu starpbrīdī.

Rīgas domes izglītības un sporta departamenta izglītības atbalsta nodaļas pārstāve LTV tolaik skaidroja, ka labierīcību telpā bijuši divi zēni – viens dažādos veidos mēģinājis pievērst uzmanību tam, ka tualetes durvis ir iestrēgušas, bet otrs reaģējis savādāk. Viņš sapratis, ka netiks ārā, atvēris logu, "un rezultāts ir tāds, kā tas ir", stāstīja amatpersona.

Skola par notikušo uzreiz esot informējusi pašvaldību un ziņojusi, ka negadījums noticis, jo iestrēgusi tualetes durvju mēlīte. Tāpat nekavējoties izsaukta policija un mediķi, bet pašvaldība nekavējoties uz skolu esot aizsūtījusi psihologus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!