Neskatoties uz to, ka mūsdienu autoindustrija ar pilnu sparu ir uzņēmusi zaļo kursu un ar katru dienu iepazīstam arvien vairāk un vairāk dažādus ekoauto, kurus darbina elektrība, īstu auto entuziastu sirdis vēl joprojām alkst pēc jaudas, dinamikas un rūcoša motora.

Svarīgākais, ka šādi auto joprojām arī ir pieejami plašam pircēju lokam – un nav jābūt oligarham, lai tādu iegūtu savā īpašumā. Šoreiz studijas "RJ76 Films" raidījums "Tavs Auto TV" vienu no tiem izmēģina maksimālas spriedzes apstākļos.

Šoreiz testa auto ir "Cupra Formentor VZ" – kompakts pilsētas krosovers ar 310 ZS jaudu un visu riteņu piedziņu. Tas nav pārlieku "rijīgs", to ir iespējams lietot arī kā ikdienas auto, bet, ja nu kļūs skumji un vēlas izmēģināt pilnu tā potenciālu, jāviļas nebūs.

Protams, lai vadītu šo auto uz tā iespēju robežas, jābūt pieredzējušam pilotam – un ikdienas satiksmē izmēģināt tā potenciālu būtu pat bezatbildīgi. Tāpēc raidījums izvēlējies Biķernieku trasi, kur Gvido Elksnis, kurš savu autosportista pieredzi krājis, startējot drifta sacensībās, mēģinās savas zināšanas nodot cilvēkam, kurš līdz šim nav iedziļinājies jēdziena "vadāma sānslīde" būtībā.

Laikā, kad mēs augām, bija pašsaprotami pilnveidot savas braukšanas prasmes nomaļos stāvlaukumos vai klusākos lauku ceļos. Šodien tas gandrīz vai ir noziegums, un par auto vadīšanu apzinātā sānslīdē, ko kvalificē kā agresīvu braukšanu, var tikt pie sešiem soda punktiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!