Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Ugunsgrēkā cietušais bezpilota lidaparātu uzņēmums "Edge Autonomy Riga" (pirms pārdošanas – "UAVFactory") pašreizējo iespēju robežās turpina darbu, "Delfi Bizness" apstiprināja uzņēmuma pārstāvis Dzintars Neimanis.

Informāciju par to, ka Mārupes pagastā ražošanas ēkā ir izcēlies ugunsgrēks, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma otrdien neilgi pēc 15 dienā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ēkā notiek atklāta degšana un liesmas strauji izplatās, ir uzliesmojumi, kā arī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ap plkst.19 vakarā ugunsdzēsējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos, bet konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi vēl turpinājās, tie turpinājās arī trešdien, apliecināja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

"Mums ir apdrošināšana," "Delfi Bizness" sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Atskatoties pagātnē, kopumā jāsecina, ka ugunsgrēki ražošanas un citās nozarēs Latvijā diemžēl nav retums. Lielāko atlīdzību, ko jebkad sedzis kāds no Baltijas apdrošinātājiem, 36,9 miljonu eiro apmērā "Balta" izmaksāja Latvijas bezvadu datortīkla iekārtu izstrādātājam un ražotājam SIA "Mikrotīkls" par 2018. gada augustā ugunsgrēkā nopostīto noliktavas ēku un preci tajā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!