Foto: Mercedes AMG Petronas F-1 Team

Titulētā Pirmās formulas (F-1) komanda "Mercedes" trešdien prezentējusi savu šī gada formulu, atgriežoties pie melnās krāsas.

"Mercedes" komandas bolīdu ar nosaukumu W14 šogad pilotēs britu piloti Lūiss Hamiltons, kuram kabatā ir septiņi pasaules čempiontituli, un Džordžs Rasels, kamēr rezerves pilots būs vācietis Miks Šūmahers.

Melnu krāsojumu "Mercedes" izmantoja jau 2020. un 2021. gadā, toreiz atbalstot akciju "Black Lives Matter". Pērn komanda atgriezās pie sev tradicionālā sudrabotā krāsojuma, taču šosezon formula atkal būs melna, ko "Mercedes" pamatojusi ar ieceri samazināt bolīda svaru.

"Mūsu cerības un mērķi vienmēr bijuši ar domu būt spējīgiem cīnīties par pasaules čempiontitulu," prezentācijā teica "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs. "Mūsu sāncenši pagājušajā sezonā bija ļoti spēcīgi, tāpēc mēs esam iedzinēju lomā. Lai būtu priekšā, nepieciešama izturība, komandas darbs un apņēmība."

"Mercedes" komanda Konstruktoru kausā bija uzvarējusi astoņus gadus pēc kārtas, taču pērn šai sērijai tika likts punkts, jo priekšā aizsteidzās "Red Bull" un "Ferrari". Vienībai bija problēmas atrast veiksmīgu risinājumu ar jaunajiem tehniskajiem noteikumiem.

Jaunā F-1 sezona sāksies 5. martā Bahreinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!