Foto: Publicitātes foto/DELFI

Aizmugurē sēdošajam glāžu turētājā iesprausta alus pudele, bet pie kājām tukša sidra tara, savukārt priekšā sēdošajam pasažierim pie kājām sīklietu nostiprinošajā tīkliņā izvietots vesels minibārs, kā saturu nebija skādējis arī pats vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā apturētais BMW autovadītājs. Gluži kā avārijā pie tā brīža braukšanas ātruma iesprūdusī spidometra bultiņa, iepriekš aprakstītā aina ir kā stopkadrs no autobraucēja ballītes, kā spēkrats pēc konfiskācijas nonācis Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsolē.


Zinot, kādus spēkratus no Latvijas Tviterkonvojs ved Ukrainas aizsargiem, un redzot, kādi dzērājšoferu automobiļi pieejami VID izsolē, rodas jautājums – kas no tā visa vispār būtu derīgs Ukrainas armijai? Valdību veidojošās partijas vienojušās atbalstīt Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu, ka par braukšanu reibumā konfiscētos auto varēs nodot Ukrainas armijas vajadzībām.

"Uz Ukrainu ir jāved tādi automobiļi, kādi viņiem tiešām ir vajadzīgi un kādus viņi paši pieprasa. Nevajag uz turieni armijniekiem vest kaut kādus nepiemērotus "Honda Civic" kā uz tādu izgāztuvi. Ukrainas aizsargiem ir vajadzīgi ietilpīgi automobiļi un pilnpiedziņas spēkrati ar paaugstinātu pārgājību. Nevajag ar savām problēmām vēl ukraiņiem uzplīties," valdības iniciatīvu portālam "Delfi" komentē vairākkārtējais Tviterkonvoja dalībnieks un viens no Harkivas aizsargu apgādāšanas palīgiem Kaspars Bergmanis, norādot arī uz vairākiem citiem praktiskajiem un problemātiskajiem jautājumiem šajā saistībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!