Foto: Red Bull

Divkārtējā F1 čempiona Maksa Verstapena tēvs Joss bija ieplānojis februāra pēdējā nedēļā uzsākt savu 2023. gada rallija sezonu, taču veselības apsvērumu pirmās sacensības izlaidīs, ziņo ģimene.

Joss Verstapens pēdējā laikā cietis no migrēnai līdzīgām galvassāpēm, pirms dažām dienām viņam tika veikta veselības pārbaude un viss bija kārtībā, taču pēc papildu pārbaudēm un konsultācijām nolemts, ka pagaidām 50 gadu vecajam čempiona tēvam nevajadzētu startēt sacensībās, vēsta Maksa mājaslapa.

Tā vietā, lai piedalītos 2023. gada Beļģijas čempionāta pirmajā posmā “Haspengauw Rally”, Verstapens vecākais dosies līdzi savam dēlam uz Bahreinu, lai būtu klāt F-1 pirmssezonas testos. “Joss ir ļoti apbēdināts ar radušos situāciju, taču veselība ir pirmajā vietā, bet tiklīdz situācija to atļaus un viņam tiks dota "zaļā gaisma", Joss nekavējoties atgriezīsies pie savas kaislības – rallija,” teikts paziņojumā Maksa Verstapena mājaslapā.

2022. gadā Haspengovas rallijā Joss Verstapens, braucot kopā ar stūrmani Krisu Botsonu “Citroen C3 Rally2” automašīnā, ierindojās 8.vietā kopvērtējumā. Uzvarēja šajā rallijā pazīstamais franču pilots Stefans Lefebvrs.

Foto: Red Bull
Joss Verstapens WRC posmā "Ypres Rally Belgium".

Pagājušogad augstāko rezultātu rallija trasēs Joss Verstapens sasniedza “Station Le Seau Monteberg Rally”, kur izcīnīja 2. vietu. Viņš startēja arī Beļģijas WRC posmā, “Ypres Rally Belgium”, kurā ieņēma absolūtajā kopvērtējumā 57. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!