Pagājušās nedēļas nogalē Rīgas Cirkā svinīgi tika paziņots, ka 2024. gadā Latvijā notiks pasaules rallija čempionāta (WRC) posms.

Latvija ir izpildījusi visus tai izvirzītos priekšnoteikumus, lai starptautisku autosporta sacensību rīkotājs Latvijā "RA Events" paplašinātu sadarbību ar FIA Eiropas rallija čempionāta un FIA pasaules rallija čempionāta rīkotājorganizāciju "WRC Promoter", ļaujot Latvijai kļūt par FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotājvalsti un turpināt darbu pie 2024. gada WRC posma "Tet Rally Latvia" sarīkošanas.

Pasākuma laikā, izbaudot cirka mākslinieku priekšnesumus, deju grupas uzstāšanos, kā arī klātienē apskatot WRC ražotājkomandas "M-Sport Ford World Rally Team Rally1" rallija automašīnu, šodien tika publiskota arī plānotā WRC posma vizuālā identitāte, kas sevī iekļauj gan Latvijai zināmos dzintara elementus, stilizētu Latvijas valsts robežlīniju, kā arī nepabeigtu apli, kas sevī iemieso rallijam tik raksturīgo dinamiku un nerimtīgo kustību uz priekšu.

WRC Latvijas posma norise paredzēta īpaši plašā valsts teritorijā – no rallija pilsētas – Liepājas mūsu valsts rietumos līdz pat Latvijas galvaspilsētai Rīgai. Lai sarīkotu WRC standartiem atbilstošu sportisko distanci, kas ātrumposmos vien sasniedz 300 km garumā, sacensību maršruts dalībniekus un skatītājus vedīs cauri arī Talsu, Kuldīgas, Tukuma un Dienvidkurzemes novadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!